Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η πράσινη εξάδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Article Author:
Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς


Γ. Αμοιρίδης, Δ. Γκελντής, Μ. Μίχου, Αθ. Παπαγεωργίου, Θ. Παυλίδης και Ηλ. Τσιτλακιίδης, οι εκλεκτοί του Πα.Σο.Κ. Έμειναν εκτός Γρ. Παπαχρήστος και Αλ. Οφείδης
Ανανεωμένο κατά το ήμισυ σε σχέση με εκείνο των εκλογών του 2007, είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία. Η ανακοίνωση των υποψηφίων χθες το μεσημέρι, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.
Εκτός από τον σίγουρο Γιάννη Αμοιρίδη, την εξάδα του ψηφοδελτίου συμπληρώνουν, ο τέως βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου, ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Τσιτλακίδης, ο εκπαιδευτικός Θόδωρος Παυλίδης, ο δικηγόρος Δημήτρης Γκλεντής και η οικονομολόγος Μαρία Μίχου.
Εκτός ψηφοδελτίου έμεινε ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Αλέξανδρος Οφείδης, ο Βαγγέλης Λαγδάρης, ο Θανάσης Καλαμπάκας και ο Κώστας Καμάκας. Ο τελευταίος απέσυρε την υποψηφιότητά του λίγο πριν την οριστική απόφαση του κόμματος.
Τα νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι ο Δημήτρης Γκελντής, η Μαρία Μίχου και ο Θόδωρος Παυλίδης, οι οποίοι «αντικαθιστούν» τον Φώτο Μάνθο, τον Παντελή Τσερτικίδη και τη Διονυσία Τσίρου.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκαν εκτός ψηφοδελτίου ο Αλέξανδρος Οφείδης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε ουσιαστικά ξεκινήσει τον δικό του προεκλογικό αγώνα, αλλά και ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, ένα από τα ιστορικότερα στελέχη του Κινήματος στην Πιερία και με δύο θητείες στο δημαρχιακό θώκο Δίου, σε έναν Δήμο όπου η Νέα Δημοκρατία υπερτερεί σημαντικά σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, απαρτίζεται κυρίως από στελέχη που έχουν θητεύσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πλην ενός, του Θανάση Παπαγεωργίου.
Χαρακτηριστικό είναι, ότι από τους 10 που διεκδικούσαν μια θέση στο ψηφοδέλτιο, οι 8 προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο Γιάννης Αμοιρίδης με την πολυετή παρουσία του στο δημαρχιακό θώκο της Κατερίνης.
Ο Δημήτρης Γκελντής, όπως και ο Ηλίας Τσιτλακίδης, θήτευσε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Εν ενεργεία Νομαρχιακή Σύμβουλος είναι και η μοναδική γυναίκα του ψηφοδελτίου η Μαρία Μίχου, ενώ ο Θόδωρος Παυλίδης είναι ο μοναδικός που έχει θητεύσει σε Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχοντας εκλεγεί και στους δύο συνδυασμούς ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Μάλιστα διετέλεσε και στενός συνεργάτης του τέως δημάρχου Κατερίνης, από το πόστου αντιδημάρχου Πολιτισμού, αλλά και Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνης.
Από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέρχεται και η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων οι οποίοι έμειναν εκτός λίστας. Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος διανύει τον 7ο χρόνο της θητείας του ως δήμαρχος Δίου, ο Βαγγέλης Λαγδάρης είναι δημοτικός σύμβουλος στην Πύδνα, ενώ διετέλεσε μια θητεία και δήμαρχος, ο Θανάσης Καλαμπάκας υπήρξε στενός συνεργάτης του Γ. Παπαθανασίου στο Δήμο Λιτοχώρου, όπου διετέλεσε και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Κώστας Καμάκας, μετά τη θητεία του ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, με το συνδυασμό «Πράξη το Όραμα».
Γ. Μαλτζάρης: Ψηφοδέλτιο νίκης
Για ψηφοδέλτιο νίκης, που θα ωθήσει το Πα.Σο.Κ. στην αυτοδυναμία, έκανε λόγο ο Γιάννης Μαλτζάρης, σε δηλώσεις του στην «Π».
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, σημειώνοντας πάντως ότι «την 5η Οκτωβρίου θα είναι νικητής το ΠΑΣΟΚ και οι Έλληνες και όχι τα πρόσωπα».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: