Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Γρίφος για το Μαξίμου η περίπτωση του κ. Δούκα

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 ΒΗΜΑ
Ο πρώην υφυπουργός κ. Π. Δούκας φέρεται αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές και επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι είναι «δικαιωμένος από τις δικαστικές αποφάσεις για το θέμα του Βατοπαιδίου»
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν προγραμμένο τον κ. Αρ. Παυλίδη και λένε ότι είναι καλύτερα τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει ο ίδιος την αποχώρησή του, μια κίνηση που αναμένουν ορισμένοι στο κόμμα, αλλιώς η απόφαση αποκλεισμού του είναι μονόδρομος για τον κ. Καραμανλή. Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι του πρώην υφυπουργού κ. Π. Δούκα (γαμπρού του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Μ. Εβερτ ) που κινείται έντονα στην περιφέρεια Αττικής, παρά τα όσα διαρρέονται για «καρατόμησή» του. Ο κ. Δούκας, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά «σκληρός παίκτης», ενώ έχει και την αμέριστη στήριξη του κ. Εβερτ, δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στις πιέσεις ορισμένων στελεχών που κινούνται στη Ρηγίλλης και στο Μέγαρο Μαξίμου και επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι είναι «δικαιωμένος από τις δικαστικές αποφάσεις για το θέμα του Βατοπαιδίου».
Παράλληλα ο κ. Δούκας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια μιλώντας στον Ρ/Σ του City 99,5, έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι σε περίπτωση αποκλεισμού του, μια επιλογή που είναι ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου για τον κ. Καραμανλή, αφού υπάρχουν και διαβήματα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης και από οικονομικούς παράγοντες, δεν θα πέσει αμαχητί και θα μιλήσει για πολλά και για πολλούς. Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι και ο κ. Εβερτ διαπραγματεύεται πολύ σκληρά με το Μέγαρο Μαξίμου για να στηρίξει πολιτικά τον γαμπρό του και γι΄ αυτό λέγεται ότι επιμένει να είναι υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Για να μην επιμείνει και να αποχωρήσει, όπως σημειώνουν αξιόπιστες κομματικές πηγές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Αττικής στο οποίο θα συμμετέχει ο κ. Δούκας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τις τελευταίες ώρες υπήρξε επαφή στελεχών του κόμματος με την κόρη του πρώην προέδρου, την κυρία Αλεξία Εβερτ, για να διερευνήσουν τις προθέσεις της για πιθανή συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθηνών. Η ίδια αρνήθηκε και τους δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια σκορπώντας απογοήτευση στους κομματικούς παράγοντες, οι οποίοι ήλπιζαν ότι με τη συμμετοχή της κυρίας Εβερτ στο ψηφοδέλτιο θα έθεταν το δίλημμα στον πρώην πρόεδρο να διαλέξει ανάμεσα στον γαμπρό και στην κόρη του για το ποιος θα συμμετάσχει στις γαλάζιες λίστες, αν και σε διαφορετική περιφέρεια.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: