Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Article Author:
Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Πολίτης αυτής της πόλης, έστειλε στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας τη συγκεκριμένη φωτογραφία και από εκεί η Εθελοντική Ομάδα την προώθησε στα μέλη της και στα μέσα ενημέρωσης, μαζί με την οργισμένο και απόλυτα δικαιολογημένο σχόλιο του πολίτη.
Δυο δεντράκια έχουμε όλο κι όλο στο κέντρο και αυτά κάποιοι τα μετέτρεψαν (καρφώνοντας επάνω τους), σε σταντ διαφήμισης της πραμάτειας τους!
Η λογική του φυτεύουμε δέντρα για να τα μετατρέπουμε σε πίνακες ανακοινώσεων πώλησης διαμερισμάτων ή αναγγελίας μνημοσυνών και άλλων τελετών, είναι δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο (και όχι μόνο της Κατερίνης)
Όπως σύνηθες φαινόμενο είναι να κατασκευάζονται πεζόδρομοι για να εξυπηρετούνται τα καφέ (και όχι οι πεζοί), όπως σύνηθες φαινόμενο είναι να γίνονται (έστω και υποτυπώδεις) ποδηλατόδρομοι για να απλώνουν τις πραμάτειες τους οι έμποροι, όπως σύνηθες φαινόμενο είναι να γίνονται ράμπες για τη διευκόλυνση των ΑΜΕΑ και τελικά να μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης.
Σε μια πόλη, που ανέχεται την μετατροπή της κεντρικής πλατείας της σε τεράστιο χώρο στάθμευσης οχημάτων και δίτροχων, μπορεί να τα περιμένει κανείς όλα… το ζήτημα είναι πόσοι τα ανέχονται!


Κάθε τέτοια εποχή και πιο πριν, βγαίνουν κάτι μυστήριοι και επιμένουν ότι «οικολόγοι» ρίχνουν φίδια σε διάφορες περιοχές…
Προσφάτως διάβασα για ένα τέτοιο περιστατικό σε αγροτική περιοχή της Πιερίας. Αυτή η ανοησία θα πρέπει να σταματήσει. Φίδια στην περιοχή μας (και μάλιστα οχιές) υπήρχαν και πριν από 10 και 20 και 30 χρόνια. Επιπλέον ποιος ο λόγος να «ρίξει» κάποιος φίδια σε μια περιοχή και τέλος πάντων ας απαντήσουν ποιοι είναι αυτοί οι οικολόγοι!
Εξάλλου το πρόβλημα δεν είναι οι «έρπουσες» οχιές…


Ρουσόπουλος, εκτός. Βουλγαράκης εκτός. Λιάπης εκτός. Μανώλης εκτός. Αλ. Παπαδόπουλος εκτός. Μπενάκη εκτός. Αλ. Αλαβάνος εκτός.
Και να φανταστείτε ότι δεν βγήκε κανένα μέτρο απόσυρσης «παλαιών οχημάτων». Μήπως τελικά αδικούμε τους πολιτικούς μας; Φαίνεται να είναι πιο μπροστά από την κοινωνία και αφού βλέπουν ότι δεν πρόκειται να τους «αποσύρουν» οι ψηφοφόροι, αποφάσισαν να «αυτοαποσυρθούν»
----------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος με τη Δήμαρχο Παρανεστίου Δράμας Αλίκη Σωτηριάδου κατά τη διάρκεια του Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009 στο Λιτόχωρο… Πάνω από 300 μαραθωνοδρόμοι παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη βροχή!

Τα καλύτερα έρχονται, λένε στο Λιτόχωρο… δεν ξέρω αν έρχονται «τα καλύτερα», εκείνο που ξέρω είναι ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές ακολουθούν εκείνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…


Και δήλωση «πόθεν έσχες» κατέθεσαν στην Επιτροπή Διαφάνειας του Κινήματος οι 10 ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό (όπως και όλοι ανά την επικράτεια).
Σου λέει, μη βγουν αύριο-μεθαύριο βουλευτές και μας εκθέσουν.
Διότι, αν ενθυμείσθε (που σιγά μην ενθυμείσθε δηλαδή, αφού ουδέποτε συνέβη), όλα τα σκάνδαλα … από τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των βουλευτών βγήκαν στη φόρα.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οι μισοί σχεδόν Έλληνες (το 42%) θεωρούν ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση.
Κατά τη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των πολιτών (το 42%) δεν έχει έως τώρα πεισθεί ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική συγκυρία.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όταν φτάσουν στις κάλπες, δεν θα ρίξουν τη ψήφο τους (με καρδιά βαριά και νου ελαφρύ) είτε στον έναν, είτε στον άλλον.




…ναι, αλλά, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: