Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Μάχη για τα ψηφοδέλτια

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Μάχη

για τα ψηφοδέλτια

Στη μάχη των εκλογών μπαίνουν τα κομματικά επιτελεία καθώς άρχισε και επισήμως η προεκλογική περίοδος με τη θυροκόλληση του Π.Δ για την διάλυση της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, υπέγραψε το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, της προκήρυξης εκλογών για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 και της σύγκλησης της Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009.

Από τα αξιοσημείωτα της ημέρας είναι η ισχυρή πιθανότητα διεξαγωγής τηλεοπτικής "μονομαχίας" ανάμεσα σε Καραμανλή και Παπανδρέου, καθώς αμφότερες πλευρές εκφράζονται θετικά προς αυτό τον ενδεχόμενο. Ταυτόχρονα συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων από τις επικείμενες εκλογές: Τη Δευτέρα ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής ο Αλ. Αλαβάνος, ενώ την ίδια πρόθεση εξέφρασαν η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Την Τρίτη συγκαλείται η διακομματική επιτροπή που θα αποφασίσει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή κομμάτων και υποψηφίων. Η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων απαγορεύεται τις τελευταίες 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Νέα Δημοκρατία

Στον απόηχο της εμφάνισης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ υπό τον Κ. Καραμανλή. Ένα από τα ακανθώδη ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα από τη Ρηγίλλης είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων καθώς θα κριθεί η συμμετοχή όσων είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς ή είχαν "προκαλέσει" με την συμπεριφορά τους.

Βεβαίως η διαδικασία αυτή έχει διευκολυνθεί από τις μέχρι σήμερα παραιτήσεις των κυρίων Λιάπη και Βουλγαράκη, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετά στελέχη και βουλευτές που πρέπει να κριθούν, όπως άλλωστε προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας ότι "η ώρα της κρίσης φθάνει με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων".

"Ο πρωθυπουργός μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας" δήλωσε ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της απόφασης του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Στη συνέντευξη του, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία ηττηθεί στις εκλογές.

Αναζητεί στρατηγική εξόδου ο Κώστας Καραμανλής τόνισε στον Flash 96 ο Πέτρος Τατούλης. "Θα είναι μακριά και δύσκολη η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές για τη ΝΔ η οποία θα περάσει μέσα από παγετούς και χειμώνες", σημείωσε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει επίσης κινητικότητα για τα ψηφοδέλτια τα οποία αναμένεται να έχουν καταρτισθεί πριν από την άνοδο του Γ. Παπανδρέου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Η προσοχή εστιάζεται στη συμμετοχή ιστορικών στελεχών του κινήματος στα ψηφοδέλτια και ιδιαιτέρως του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Πάντως, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου - Κώστα Σημίτη ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν έχω υπόψη μου ότι θα γίνει ραντεβού".

Mέτρα για τα οικονομικά του προεκλογικού αγώνα ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αναλυτικά.

"Η αγορά ασφυκτιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν και η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει την απειλή της ανεργίας, το δε κράτος τα τελευταία χρόνια είναι το κράτος της πελατειακής σπατάλης και των αδιαφανών συναλλαγών με ισχυρούς και ημέτερους", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, στην έδρα της επιχείρησης Marco Pumps.

Την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

ΚΚΕ

Σε πανστρατιά για την υπερψήφιση του ΚΚΕ, προκειμένου να δοθεί "ισχυρό πλήγμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", κάλεσε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη συμφωνία για κάθοδο στις εκλογές χωρίς αρχηγό, παραμένει βαρύ το κλίμα καθώς ο Αλέκος Αλαβάνος

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΖΑΛΙΣΤΕΙΤΕ... ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΑΣ
------------------------------------
Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πόθεν έσχες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ...
Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε ξαναδεί τόσο γεμάτο πόθεν έσχες. Θέλει ολόκληρο τόμο μόνο για τις μετοχές και τα σπίτια που κατέχει! Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος και δεν ξέρει τι έχει. Τι να σας απαριθμούμε; Δείτε τι έχει ο ...βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην
Εύβοια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ......!
Καλή του επιτυχία τι άλλο να πούμε; Είμαστε άλαλοι και όταν συνέλθουμε τα λέμε...
Αναρτήθηκε από troktiko στις 12:23

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΥΣΙΚΑ.

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
--------------
Πως την κόβετε; Είναι του ΠΑΣΟΚ - Πλούσια ή φτωχή;
Βρε την ...φουκαριάρα
την ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ !!

Είναι στον τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όπως την βλέπετε πως την κόβεται;
Έχει τίποτα στην άκρη ή είναι πανί με πανί;
Η αλήθεια είναι ότι η ...
Δραγώνα έχει ομόλογα ύψους 1,2 εκ .ευρώ και σπίτια σε Αθήνα(4), Σίφνο, Ερυθραία,Παλαιό Φάληρο,Πειραιά.
Να μας συγχωρήσει αν ξεχάσαμε κάτι από την περιουσία της. Κάποια σπίτια είναι από κληρονομιά.
Αναρτήθηκε από troktiko στις12:08
-----------------
ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΘΗΤΑ ΑΠΟ ..ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!!
Κ Ο Ρ Ο Ι Δ Α ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ..........

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ.