Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Σε γεμάτο Καυτανζόγλειο θα τρέξει ο Γιουσέιν Μπολτ Εξαντλούνται τα εισιτήρια

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΝΕΑ

Με γεμάτο Καυτανζόγλειο, για πρώτη φορά σε αγώνες στίβου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει το Σαββατοκύριακο ο τελικός των φετινών Γκραν Πρι με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου κλασσικού αθλητισμού. Την Τρίτη αναμένεται η προπώληση των εισιτηρίων για το διήμερο των αγώνων 12 και 13 Σεπτεμβρίου, να ξεπεράσει το φράγμα των 20 χιλιάδων και θεωρείται βέβαιο πως ως την πρώτη μέρα των αγώνων θα έχουν σχεδόν εξαντληθεί όλα.

Τα μεγάλα ονόματα και κύρια αυτό του κορυφαίου σπρίντερ Γιουσέϊν Μπολτ τραβούν σαν «μαγνήτης» το κοινό, που δεν είναι όλο κατ' ανάγκην φίλοι του στίβου.

Ο «φτερωτός» Τζαμαϊκανός δρομέας, ο ταχύτερος στον κόσμο όλων των εποχών, θα έρθει στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη στις 2.25 μ.μ. με πτήση από το Λονδίνο, συνοδευόμενος από την πενταμελή ομάδα που τον ακολουθεί στις αθλητικές παρουσίες του (προπονητής, μάνατζερ, φυσιοθεραπευτής, οικονομικός διαχειριστής, γιατρός).

Όλοι θα καταλύσουν στην προεδρική σουϊτα κεντρικού ξενοδοχείου και την επόμενη μέρα συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τοπικούς πολιτειακούς παράγοντες, ο Μπολτ θα επισκεφθεί σχολείο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου κατά την μέρα των εγκαινίων για την νέα σχολική χρονιά θα φωτογραφηθεί με τους μαθητές και θα μιλήσει για λίγο σε αυτούς.

Ο Γιουσέϊν Μπολτ θα τρέξει μόνο την Κυριακή στην κούρσα των 200 μέτρων κλείνοντας έτσι ένα διήμερο αθλητικής πανδαισίας. Το Σάββατο, πρώτη μέρα των αγώνων, ο Μπολτ πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσει σε χάπενινγκ που θα γίνει στο στάδιο, ενδεχομένως με την συνοδεία μουσικής μπάντας, καθώς είναι γνωστός και για τις μουσικές προτιμήσεις του, που είναι ή δεύτερη δραστηριότητα του μετά τον αθλητισμό.

Μάλιστα το γνωστό μακεδονικό νεανικό σχήμα Onirama, που έχει δεχτεί σχετική πρόταση, έχει αποδεχτεί να συνοδεύσει τον Τζαμαϊκανό δρομέα στις επιλογές του εντός του σταδίου.

Τέλος, ο ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της συμμετοχής και συμβολής στους αγώνες του Γκραν Πρι στο Καυτανζόγλειο και της διευκόλυνσης των φιλάθλων καθιερώνει για το διήμερο αυτό 12- 13 Σεπτεμβρίου γραμμή εxpress από την πόλη στο στάδιο, με δωρεάν μετακίνηση των φιλάθλων, αλλά και διαπιστευμένων δημοσιογράφων, με την προϋπόθεση να φέρουν μαζί τους όσοι θα κάνουν χρήση της προσφοράς, τις νόμιμες διαπιστεύσεις και τα εισιτήρια των αγώνων.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με την πρωτοβουλία του αυτή, συνδράμει στους αγώνες στίβου που θα αποτελέσουν μια μοναδική αθλητική γιορτή για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: