Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Κατακαημένη Αριστερά


ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Θα επιμείνω και σήμερα να ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας τα μάλιστα με όσα συμβαίνουν στην Ένωση Συντακτών, αντί να ασχοληθώ με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Και ο λόγος είναι ότι αυτά τα "καμώματα" δεν αφορούν μόνο τον συγκεκριμένο χώρο. Είναι εξελίξεις που θα σφραγίσουν την έκβαση της εκλογής.
Η κωμωδία με τους έντεκα "αρχηγούς" των Συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, ως θίασο επί σκηνής, είναι κατά πολύ χειρότερη από την εικόνα που εμφάνισε το 1977 η τότε "Συμμαχία Αριστερών και Προοδευτικών Δυνάμεων" που "πήγε άπατη" παίρνοντας μόλις 2,72%.
Και θα σφραγίσει το αποτέλεσμα διότι πριμοδοτεί με ένα κρίσιμο αριθμό ψηφοφόρων το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου. Από ανθρώπους της "ευρύτερης Αριστεράς" που δεν θέλουν να είναι όμηροι του μαοϊκού κ. Ρινάλντι της "Κομουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας" -τρέχα γύρευε- του χωρίς Τσοβόλα "ΔΗΚΚΙ", ή διαφόρων άλλων αναρχοχαρούμενων, από αυτούς που πίστεψαν ότι ...έζησαν την "επανάσταση" τον περασμένο Δεκέμβριο.
Καθιστούν δηλαδή απευκταία, στη συνείδηση των πολιτών, κάθε προοπτική αναγκαστικής συνεργασίας του πρώτου κόμματος, όποιο και αν είναι, στην περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία, με ένα θίασο ένδεκα αρχηγών που ο καθένας θα βάζει τους δικούς του όρους. Άρα πριμοδοτούν την αυτοδυναμία του πλέον "συγγενούς" πολιτικού σχηματισμού.
"Επιτυγχάνουν" δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από τον βασικό τους στόχο, που ήταν μια "προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία".
Ο χώρος, του ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ, συμβαίνει να έχει πολύ ισχυρή παρουσία και στην ΕΣΗΕΑ. Τελείως δυσανάλογη προς το εθνικό πολιτικό του εκτόπισμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι, μήνες τώρα μετά τις αρχαιρεσίες, η μεγαλύτερη δημοσιογραφική οργάνωση της χώρας παραμένει ακυβέρνητη. Με το διοικητικό της συμβούλιο να αδυνατεί να εκλέξει προεδρείο.
Να γιατί θα σφραγίσει τις εξελίξεις η κωμωδία των αρχηγών που συγκροτούν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Διότι θα είναι το έναυσμα για το "όπου φύγει, φύγει". Αλλά και διότι θα είναι η τελευταία ταφόπετρα στις θεωρίες ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας των "προοδευτικών δυνάμεων".
Αν μάλιστα τα ...καταφέρουν να μείνουν εκτός βουλής, θα έχουν πριμοδοτήσει το πρώτο κόμμα και μετά θα σφάζονται ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.
Τουλάχιστον το ΚΚΕ, το συμπαθείς το ξεσυμπαθείς, έχει μια σταθερότητα που του προσδίδει ένα κύρος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: