Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόταση στην Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση κατέθεσε η Ν.Δ!

Αίσθηση επίσης προκαλεί η πληροφορία ότι από τα κεντρικά του κόμματος έγινε πρόταση στην Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση από τη Χειμάρα να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό. Πρόκειται για μια 30χρονη Βορειοηπειρώτισσα που το 1996 ως μέλος της Βουλής των Εφήβων είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την τοποθέτησή της σχετικά με την κατάσταση στη γειτονική χώρα και μετέπειτα ασχολήθηκε με την αρθρογραφία.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
o Πρόταση στην Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση κατέθεσε η Ν.Δ
o Δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο Φίλιππος Τσουμάνης


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της συγκρότησης των ψηφοδελτίων για τα δύο μεγάλα κόμματα και στο νομό Ιωαννίνων ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Μπορεί τα περισσότερα ονόματα να είναι ήδη γνωστά στο επίπεδο τουλάχιστον των προτάσεων και των αυτοπροτάσεων που έφτασαν στα κεντρικά των κομμάτων, ωστόσο η αγωνία είναι δεδομένη, όπως και οι πιέσεις που ασκούνται από διάφορες πλευρές στο παρασκήνιο.
Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού η Ρηγίλλης λάβει και τις σχετικές επισημάνσεις και τα αποτελέσματα της νομαρχιακής συνέλευσης της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.
Στον αντίποδα, σήμερα το πρωί το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά και στο νομό Ιωαννίνων.
Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται εκτός από τους δύο εν ενεργεία υφυπουργούς και βουλευτές κ.κ. Καλογιάννη και Τασούλα, οι υποψηφιότητες των Ν. Γερασιμίδη και Γ. Νικόπουλου.
Η απόφαση του Αντ. Φούσα να μην θέσει υποψηφιότητα αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ψηφοδέλτιο, που καλείται να καλυφθεί από υποψηφιότητες νέων ή και λιγότερο νέων στελεχών.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον Κ. Χαραλαμπόπουλο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για μια από τις επτά θέσεις, όπως επίσης και ένας από τους δύο αντινομάρχες Π. Κολόκα και Σπ. Νίκα, που έχουν βολιδοσκοπηθεί και δεν δείχνουν αρνητικοί.
Από εκεί και πέρα το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει «άρωμα» μίας ή ακόμη και δύο γυναικών με τις αντιρρήσεις της Άννας Ασημακοπούλου να κάμπτονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ συζητώνται ακόμη οι υποψηφιότητες της Γ.Γ. Ισότητας Ευγενίας Τσουμάνη, της Γ. Μητροκώστα και της Γ. Γεωργούλη από το χώρο της ΟΝΝΕΔ. Αίσθηση επίσης προκαλεί η πληροφορία ότι από τα κεντρικά του κόμματος έγινε πρόταση στην Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση από τη Χειμάρα να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό. Πρόκειται για μια 30χρονη Βορειοηπειρώτισσα που το 1996 ως μέλος της Βουλής των Εφήβων είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την τοποθέτησή της σχετικά με την κατάσταση στη γειτονική χώρα και μετέπειτα ασχολήθηκε με την αρθρογραφία.
Ανοιχτή μία θέση
στο ΠΑΣΟΚ
Σήμερα το πρωί αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπου η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρη από ότι στη Νέα Δημοκρατία.
Ο Φίλιππος Τσουμάνης που προτάθηκε από τη Ν.Ε. ως υποψήφιος βουλευτής, με δήλωσή του διευκρινίζει πως στην παρούσα φάση αναγκάζεται να μην αποδεχθεί την τιμητική αυτή πρόταση, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες στη νομαρχιακή και στον γραμματέα Χρ. Βούζα.
«Ταυτόχρονα, θα ήθελα να δηλώσω ότι συνεχίζω και τώρα και στο μέλλον να αγωνίζομαι για ένα δυνατό, δημοκρατικό, κοινωνικό και σοσιαλιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί την κοινωνία και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας. Άλλωστε πιστεύω ότι οι αγώνες δίνονται και από άλλα μετερίζια. Θα ήθελα επίσης να καλέσω όλους τους συμπολίτες, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενωμένοι και με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε τη μάχη των εκλογών της 4 του Οκτώβρη και να συμβάλλουμε όλοι μας να ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας και να οδηγηθεί η χώρα μας και ο λαός μας σε ένα καλύτερο αύριο με τη νέα Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Τσουμάνης.
Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα συμπεριλάβει όπως όλα δείχνουν εκτός από τους δύο βουλευτές Μιχ. Παντούλα και Ευ. Αργύρη τους κ.κ. Ν. Ζαρμπαλά, Θ. Οικονόμου, Π. Λαρδά και από εκεί και πέρα οι άλλες δύο θέσεις θα συμπληρωθούν από γυναίκες υποψηφίους.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες υπάρχουν τρεις ισχυρές υποψηφιότητες για να κλείσουν οι δύο θέσεις και αυτές είναι των κυριών Μ. Κιτσανού, Ι. Μαρκούλα και Μ. Ρογκότη.
http://www.ele.gr/ShowArticle.aspx?ID=2093

Δεν υπάρχουν σχόλια: