Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Ακόμα και την ώρα των «διαπραγματεύσεων» της Επιτροπής Αγώνα με τον υπεύθυνο των εργασιών στον υπό κατασκευή σταθμό διοδίων, συνεχίζονταν η υλοτόμηση των δέντρων πέριξ του δρόμου.
Το αλυσοπρίονο δούλευε κανονικά και όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί γίναμε μάρτυρες της κοπής ενός (ακόμη) δέντρου, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων, η οποία έγινε ακόμη εντονότερη όταν ζητήθηκε από τους υπευθύνους να δείξουν τη σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Δασών.
Το μόνο που είδαμε ήταν το δέντρο να πέφτει… για άδεια κοπής, ούτε λόγος να γίνεται.




Ηλ. Τσιτλακίδης και Θ. Παυλίδης, δύο εκ των φερόμενων υποψηφίων του Πα.Σο.Κ. στο νομό μας, στην κούρσα της… διαμαρτυρίας ενάντια στην λειτουργία νέων διοδίων στο Αιγίνιο!




Κι όμως, υπάρχει φως στο τούνελ!

Άναυδος έμεινε ο δήμαρχος Μεθώνης, όταν επικοινώνησε με το Α.Τ. Αιγινίου για να καταγγείλει παράνομη (έστω κατά τη γνώμη του) εξέλιξη εργασιών, αλλά και παράνομη υλοτόμηση δέντρων επί της Εθνικής Οδού, όταν από την άλλη άκρη της γραμμής, του είπαν ότι αν φτάσουν εκεί άνδρες της Αστυνομίας, θα τον συλλάβουν!
Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμίδης, το Α.Τ. Αιγινίου, υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα έγγραφο με το οποίο να ενημερώνεται ότι γίνονται παράνομες εργασίες στην περιοχή και προφανώς δεν αρκούσε η τηλεφωνική καταγγελία του δημάρχου!
Τελικώς, μετά από αρκετή ώρα και αφού προηγήθηκε επικοινωνία του δημάρχου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, έφθασαν στον τόπο του «εγκλήματος» άνδρες της Αστυνομίας, ζητώντας από τους δημάρχους να προσέλθουν στο Α.Τ. Αιγινίου για τα περαιτέρω…
Αυτό κι αν είναι ΕΛηνικό φαινόμενο!

Κάτι περισσότερο από 25 μέρες έχουν απομείνει για τις εκλογές και προς το παρόν οι δηλώσεις «απόσυρσης», είναι περισσότερες από τις δηλώσεις υποψηφιότητας.
Ο μόνος που φαίνεται να παραμένει μάχιμος (που λέει ο λόγος), από την παλαιά φρουρά των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι ο Μ. Έβερτ, ο οποίος τη διετία που πέρασε δεν απασχόλησε ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε το κόμμα του με τις δράσεις του…
Φρόντισε να μην κάνει τίποτα!

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Πύρρου Δήμα με το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ολυμπιονίκης (κατά πως λένε) ναι μεν δεν επιθυμεί να ριχτεί μάχη του σταυρού, δεν τον χαλάει όμως να μπει επιθυμεί να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Την τελική απόφαση θα λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και θα τη μάθουμε σήμερα.




Τα μέτρα γλίστρησαν στο σαπούνι!

Για ανοχύρωτα σχολεία και ανέφικτα μέτρα προστασίας από τη νέα γρίπη κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο σχολικό έτος που αρχίζει αύριο Παρασκευή.
Μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο, οι εκπρόσωποι των δασκάλων (ΔΟΕ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) έκαναν λόγο για μέτρα-κοροϊδία που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν λόγω τραγικών ελλείψεων σε υποδομές, πιστώσεις, εκπαιδευτικό προσωπικό και καθαρίστριες.
Όπως εξήγησε μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, τα μέτρα τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αδύνατον να εφαρμοστούν στην πράξη για τους εξής λόγους:
-Τα μέτρα καθαριότητας σκοντάφτουν στους προϋπολογισμούς των σχολικών επιτροπών.
-Δεν επαρκούν οι καθαρίστριες και υπολογίζεται ότι χρειάζονται ακόμα περίπου 7.500. 3Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της τήρησης μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των θρανίων, επειδή στις τάξεις προβλέπεται να φοιτούν 30 και ίσως περισσότερα παιδιά.
-Στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες ώστε να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή απομόνωση μαθητών ή εκπαιδευτικών που θα ασθενήσουν, όπως προβλέπεται.
-Τα σχολεία δεν συνδέθηκαν με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε να υπάρχουν μηχανοκίνητες μονάδες σε επιφυλακή ή συνεργασίες με τους ΟΤΑ και τις νομαρχίες για άμεση ιατρική επέμβαση όπου χρειαστεί.
«Προφανώς μέσα σε έναν μήνα δεν μπορούμε να χτίσουμε σχολεία», είπε χαριτολογώντας ο υπουργός (μπράβο κέφι!), αλλά (υποστήριξε) «εγκρίθηκαν πιστώσεις για καθαρίστριες, οι σχολικές επιτροπές έχουν πάρει τρεις προκαταβολές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ εάν χρειαστεί θα δοθούν επιπρόσθετα χρήματα».
Και ..ο θεός βοηθός.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: