Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Η Δημοκρατία είναι αδιαίρετη


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Οι ανΑγνώστες της στήλης μου γνωρίζουν πολύ καλά ότι τους «οικολόγους» του τύπου του κ. Τρεμόπουλου «δεν τους πάω», για να αντιστρέψω την ιστορική πια φράση του Μακαριστού Χριστόδουλου προς τους νέους με το σκουλαρίκι. Και ο λόγος είναι συγκεκριμένος. Τα απαράδεκτα παιγνίδια και οι συναινέσεις του κ. Τρεμόπουλου με τα σκοπιανά ενεργούμενα.
Η δημοκρατία όμως είναι η ίδια για όλους. Και οι αρχές και οι κανόνες της πρέπει να εφαρμόζονται αδιακρίτως προς πάσα κατεύθυνση. Ό,τι ίσχυσε για τον κ. Καρατζαφέρη στις εκλογές του 2007, όταν ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν εκτός Βουλής, αλλά ο αρχηγός του ήταν μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, είναι αυτονόητο ότι αυτοδικαίως πρέπει να ισχύσει και για τους «Οικολόγους Πράσινους». Όπως ο κ. Καρατζαφέρης πήρε μέρος στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών τον Σεπτέμβριο του 2007, ακριβώς με το επιχείρημα ότι το κόμμα του είχε εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, γεγονός που ασφαλώς βοήθησε την προβολή του κόμματος του και την ενίσχυση της εκλογικής του δύναμης, έτσι δικαιούται να πάρει μέρος και ο εκπρόσωπος των «Οικολόγων Πράσινων». Εάν πράγματι πιστεύουν όλοι όσοι μετέχουν στην διακομματική επιτροπή αυτά που διακηρύσσουν.
απόφαση της διακομματικής επιτροπής να στερήσει αυτό το δικαίωμα στον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα ανώτερο δικαστικό όργανο, αρμόδιο να κρίνει την συνταγματικότητα της.
Αν κάτι με ενοχλεί ιδιαιτέρως είναι ακριβώς το ηθικό μέρος αυτής της στάσης των άλλων κομμάτων. Και των δύο μεγάλων αλλά και των μικρότερων. Διότι μια τέτοια απόφαση δεν αποπνέει τίποτε περισσότερο από μια διακομματική κουτοπονηριά. Διότι είναι φανερό ότι ωφελιμιστικές σκοπιμότητες επικράτησαν των άρχων της ισονομίας και ισοπολιτείας με βάση τις οποίες θα έπρεπε να λειτουργεί η διακομματική επιτροπή.
Εκτός αν δικαιολογούνται τα μέλη της διακομματικής λόγω της ...ζάλης που τους προκαλεί η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κ. Μπανιάς και ο Μανώλης Γλέζος, επιμένουν ότι δεν πρέπει ένας να εκπροσωπήσει το σχήμα αυτό στην αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά να υπάρξει ...συλλογική εκπροσώπηση. Να πάνε δηλαδή ...και οι ένδεκα.
Η δημοκρατία είναι αναντικατάστατο πολίτευμα. Μόνο που εύκολα φαλκιδεύεται και εξίσου εύκολα γελοιοποιείται.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: