Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

"Παζάρι" για τις λίστες

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Τη «μάχη» του ψηφοδελτίου δίνουν τα κόμματα

"Παζάρι"

για τις λίστες

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις στα κόμματα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σήμερα, Πέμπτη, τους συνδυασμούς του Κινήματος για ολόκληρη τη χώρα, ενώ δυσκολίες φαίνεται να συναντά η ΝΔ, καθώς συναντά αρνήσεις τοπικών στελεχών.

Πάντως, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός υπέβαλε σήμερα, Πέμπτη, την παραίτησή του, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, επιθυμεί να πολιτευθεί στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Τα προβλήματα είναι αρκετά σε περισσότερους από 20 νομούς και πολλά στελέχη της ΝΔ αρνούνται πεισματικά την ένταξή τους στις «γαλάζιες» λίστες. Το κλίμα ηττοπάθειας και η αίσθηση ότι το κυβερνών κόμμα θα ηττηθεί στις εκλογές οδηγούν πολλά στελέχη σε αναθεώρηση της αρχικής τους επιθυμίας να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια.

Επιπλέον, το γεγονός ότι έχουν ελάχιστο χρόνο να ασχοληθούν με τον προεκλογικό τους αγώνα αποτρέπει αρκετούς. Ο κυριότερος αποτρεπτικός λόγος, ωστόσο, είναι ότι από την κομματική βάση ακούγονται οργισμένες φωνές για την κυβέρνηση και για τις υποθέσεις που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη και πολλά από τα στελέχη που προορίζονταν για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια δεν είναι διατεθειμένα να απολογούνται για τις... αμαρτίες άλλων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται πως «κλειδώνει» για τον Μ.Έβερτ, ενώ εκτός ψηφοδελτίων αναμένεται να μείνουν ο Πέτρος Δούκας και ο Αρ.Παυλίδης. Ο πρώτος αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα κάνει δήλωση αποχώρησης, ενώ ο δεύτερος παραμένει άφαντος.

Ανακοινώσεις στο ΠΑΣΟΚ

Κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνονται τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα είχε μείνει έως αργά το βράδυ της Τετάρτης η επικοινωνία του Κ.Σημίτη με τον Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας ή αν θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Επιπλέον, εντός της ημέρας αναμένεται να διευκρινιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την υποψηφιότητα του Χρήστου Βερελή.

Οι ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Πιθανοί υποψήφιοι για το Επικρατείας είναι ακόμη ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν.Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ν.Κοτζιάς, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνουν και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης, καθώς και ο δήμαρχος Τήλου Τ.Αλιφέρης.

Ενδιαφέρον για μια θέση στο Επικρατείας επιδεικνύει και ο Πύρρος Δήμας αν και η Ιπποκράτους θέλει να τον εντάξει σε ψηφοδέλτιο με σταυρό.

Για την Α' Αθήνας έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα της Αννας Φόνσου, της Αννας Βαγενά και της Πέμης Ζούνη. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι κ.κ. Μποτόπουλος, Κουβέλης και Παταβούκας.

Στην Β' Αθήνας υποψήφιοι θα είναι οι Λ.Κατσέλη, Λ.Μίχος, Αννα Νταλάρα, Γ.Κουτρουμάνης, ενώ κόπηκε το όνομα της Βάνας Μπάρμπα. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Πύρρου Δήμα, καθώς ο ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί να ριχτεί μάχη του σταυρού, αλλά επιθυμεί να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Την τελική απόφαση θα λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Α' Πειραιά υποψήφιοι θα είναι η Δάφνη Μπόκοτα, η Έλλη Ντεντιδάκη, ο Δημήτρης Καρύδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Κ.Ρεσβάνης.

Επίσης, υποψήφιος στην Κοζάνη θα είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η υποψηφιότητα του Χρίστου Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία. Και για τον κ. Βερελή την τελική απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε στον Alpha πως θα παραμείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις εκλογές του 2007.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: