Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών Συνελήφθησαν οι «ποντικοί των ΑΤΜ»

Συνελήφθησαν στη Γλυφάδα δύο αλλοδαποί, 25 και 27 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες με τη μέθοδο της παγίδευσης και αντιγραφής στοιχείων από ΑΤΜ (skimming).

Στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία πρόσοψη ΑΤΜ, που την χρησιμοποιούσαν ειδικά για την αντιγραφή των μαγνητικών στοιχείων των καρτών, ειδικός εξοπλισμός αναπαραγωγής τραπεζικών καρτών, καθώς και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Επίσης κατασχέθηκε πληθώρα μηχανισμών παγίδευσης ΑΤΜ, μικροκάμερες και εξαρτήματα για την αποθήκευση και μετάδοση των υποκλεπτόμενων στοιχείων, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων καταστάσεων με αριθμούς τραπεζικών καρτών και ένα πλαστό διαβατήριο βουλγαρικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών και αντιγράφοντας τα στοιχεία της μαγνητικής πίστας των καρτών.

Στη συνέχεια σε εργαστήριο, εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικές συσκευές, κατασκεύαζαν πλαστές κάρτες- αντίγραφα, με τις οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές που χρέωναν στους νόμιμους κατόχους των καρτών.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: