Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

«Ούτε βήμα πίσω» Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή σε Τουρκία και ΠΓΔΜ από την Κομοτηνή

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΑΠΕΟ πρωθυπουργός απέστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας» (φωτ. αρχείου)

Μήνυμα σε Αγκυρα και Σκόπια έστειλε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Για τη μεν Τουρκία είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της περνά μέσα από τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για τη δε ΠΓΔΜ είπε ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται.

Μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο πρωθυπουργός απέστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας».

«Οι Έλληνες θέλουμε να είναι η ευρύτερη περιοχή μας μια γειτονιά ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας για όλους. Στην πορεία αυτή, απαράβατος γνώμονάς μας είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, ο αλληλοσεβασμός» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στην ΠΓΔΜ, κάλεσε την ηγεσία της να μην επενδύει σε «εθνικιστικές εξάρσεις, προκλητικές συμπεριφορές και ανιστόρητες εμμονές».

«Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά προς τα γειτονικά Σκόπια ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Επαναλαμβάνω ότι στα εθνικά μας ζητήματα χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς και ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: