Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ανοιχτό μέχρι να… κλείσει το κάμπινγκ του ΕΟΤ

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το κάμπινγκ του ΕΟΤ, επεσήμανε το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Ολύμπου, το οποίο κράτησε αποστάσεις από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατασκηνωτών. Την ανησυχία του, για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικού Ολύμπου, το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα με οριακή απαρτία.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται η ΔΕΥΑΝΟ να προχωρήσει στην διακοπή της υδροδότησης στο κάμπινγκ, όσο θα υπάρχουν κατασκηνωτές σ’ αυτό, έδωσε ο αναπληρωτής δημάρχου, Διονύσης Αρωνιάδης.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τους κατασκηνωτές του κάμπινγκ του ΕΟΤ, έφερε προς συζήτηση σε προ ημερήσιας διάταξη θέμα η δημοτική σύμβουλος κ. Τσιαπαρή. Η κ. Τσιαπαρή μίλησε για «θερμό επεισόδιο» την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, από αγανακτισμένους κατασκηνωτές, όταν συνεργεία της ΔΕΗ επιχείρησαν να κόψουν την ηλεκτροδότηση του κάμπινγκ.

Συνεχίζοντας η δημοτική σύμβουλος, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των 300 περίπου κατασκηνωτών οι οποίοι, όπως είπε, δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα το Σάββατο στην Σκοτίνα με το κλείσιμο του δρόμου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην καταφέρει να προσεγγίσει την περιοχή. Η κ. Τσιαπαρή, ανέφερε ότι την ίδιας μέρα, συναντήθηκε με τους διαδηλωτές, δηλώνοντας ότι ο Δήμος δεν προτίθεται να διακόψει την υδροδότηση τους, ενώ μίλησε ακόμα και για προσπάθεια προπηλακισμού της, από κάποιους κατασκηνωτές.

Η κ. Τσιαπαρή, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή όσον αφορά την στάση που πρέπει να κρατήσει ο Δήμος, προτείνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη διακοπή της υδροδότησης στο Κάμπινγκ του ΕΟΤ, μόλις προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης η ΔΕΗ. «Βλέπω την παρανομία που υπάρχει και πολύ θα ήθελα να καθαρίσει η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές και για κάποιους κατοίκους της Σκοτίνας, οι οποίοι «δυστυχώς, συντάσσονται με τους κατασκηνωτές».

Παρόν στις κινητοποιήσεις των κατασκηνωτών, ήταν και ο αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Αρωνιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι όσο θα υπάρχουν κατασκηνωτές στο κάμπινγκ, ο ίδιος, δεν προτίθεται να δώσει εντολή για διακοπή της υδροδότησής τους.

Ο κ. Αρωνιάδης, καταδίκασε τα μικροεπεισόδια που έγιναν και το κλείσιμο των δρόμων, τα οποία όπως είπε προκάλεσαν ένταση μεταξύ κατασκηνωτών και επαγγελματιών της Σκοτίνας, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος, δεν έχει καμιά επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης όσον αφορά το τι πρόκειται να γίνει.

Πάντως και ο αναπληρωτής δημάρχου, στάθηκε στα προτερήματα της περιοχής, λέγοντας πως η κατάσταση θα πρέπει σύντομα να διορθωθεί, αφού όλοι παραδέχονται ότι το κάμπινγκ κρύβει κινδύνους για τους επισκέπτες του, από την πολύχρονη εγκατάλειψή του.

Στην άθλια κατάσταση του κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα, στάθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγγελουσόπουλος, επισημαίνοντας τους κινδύνους που διατρέχουν οι κατασκηνωτές, από τις μη συντηρημένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις οι οποίες λειτουργούν χωρίς να έχουν ελεγχθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αν. Ολύμπου, τόνισε πως «αν συμβεί κάποιο ατύχημα τότε θα έχουμε όλοι μας πρόβλημα».

«Δεν μπορεί να κόβουμε ξαφνικά σε μια περιοχή το νερό και το ρεύμα, όταν υπάρχει κόσμος», ανέφερε στην τοποθέτησή του, αντιδήμαρχος Αν. Ολύμπου. Ο κ. Γιάντσιος, είπε ότι όντως το κάμπινγκ λειτουργεί χωρίς το σήμα του ΕΟΤ, «αλλά και πέρυσι δεν πληρούε τους όρους και λειτουργούσε», όπως είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας να τελειώσει πρώτα η φετινή τουριστική σαιζόν και μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σωστή τη θέση του Υπουργού για το κλείσιμο του κάμπινγκ, τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Σιντριβάνης, μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ, η οποία «υποβαθμίζει την περιοχή μας», ενώ πρότεινε, αν δεν μπορεί το Κράτος να διαχειριστεί την έκταση όπως πρέπει, αυτή να επιστραφεί στο Δήμο Αν. Ολύμπου.

Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης: Το κάμπινγκ είναι επικίνδυνο

Την απόφασή του να κλείσει το κάμπινγκ του ΕΟΤ, επανέλαβε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο κ. Μαρκόπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι το κάμπινγκ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, «διότι δεν έχει σήμα, δεν έχει αποχέτευση, δεν έχει στοιχειώδους όρους υγιεινής.»

Ο κ. Μαρκόπουλος, υποστήριξε ότι το χειμώνα δεν έγιναν εργασίες, γιατί ακόμα εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του προηγούμενου ιδιοκτήτη, ενώ απαντώντας στο γιατί πρέπει να ξεκινήσουν τώρα οι εργασίες, υποστήριξε πως αν δεν ξεκινήσουν άμεσα, το κάμπινγκ δεν θα παραδοθεί στους κατασκηνωτές τον ερχόμενο Μάιο, όπως επιθυμεί ο ΕΟΤ.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του με τους κατασκηνωτές, δηλώνοντας πως αντιπροσωπεία των κατασκηνωτών τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, όπου εκεί αντιπρότεινε «τα πάντα», όπως είπε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ένα κάμπινγκ επικίνδυνο για τα παιδιά», συνέχισε ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι στους κατασκηνωτές προσφέρθηκαν δυο λύσεις, είτε να μεταφερθούν σε άλλο κάμπινγκ, είτε του χρόνου να κατασκηνώσουν στο κάμπινγκ της Σκοτίνας δωρεάν. «Έχω κάνει τα πάντα για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Προσφέραμε χρήματα, κάμπινγκ, μεταφορά. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αρνούνται τα πάντα», κατέληξε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: