Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 21 Ιουλίου

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Μια από τις μεγαλύτερες μορφές των Ελληνικών γραμμάτων, τίμησε ο Δήμος Ανατολικού Ολύμπου. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της περιοχής, ο Εμμανουήλ Κριαράς. Λίγο μετά τις 8.00 χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή στο δημαρχείο.


Παραπληροφόρηση (η) {κ. παραπληροφορήσεως χωρ. πληθ.} η σκόπιμα κακή πληροφόρηση, που χαρακτηρίζεται από τη μετάδοση ανακριβών, μονόπλευρα διογκωμένων ή επινοημένων (ψευδών) πληροφοριών ή/και την απόκρυψη άλλων: η ~ στα θέματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής || η ~ των μέσων μαζικής ενημέρωσης
(Λεξικό Μπαμπινιώτη, σελ. 1345)

Και για να γίνει πιο κατανοητό. Παραπληροφόρηση είναι, όταν γίνεται μια ληστεία σε μια επιχείρηση «ταχυμεταφορική» και ο συντάκτης του blog, γράφει ότι έγινε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!


Στις 5:30 το απόγευμα πήρε απόφαση και 2,5 ώρες μετά, την είχε υλοποιήσει κι όλας!
Πρόκειται για το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Ολύμπου, το οποίο μπορεί να φημίζεται για μια σειρά «κωλυσιεργιών» του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έδρασε αστραπιαία… Η απόφαση αφορούσε την ανακήρυξη του καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά σε επίτιμο δημότη Αν. Ολύμπου.


Ο Βιολογικός της Νότιας Πιερίας έχει παραληφθεί ημιτελής, δεν έχει γίνει αποδοχή προς χρήση του έργου, δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς και επιπλέον ο φορέας στερείται διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών.
Αυτά (συν την γενναία οικονομική ενίσχυση που απαιτείτα) είναι μόνο τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, για να λειτουργήσει ο βιολογικός της νότιας Πιερίας, όπως προέκυψε και από την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου…
(Έλα να πέφτουν στοιχήματα… πρώτα θα ολοκληρωθούν τα παράλληλα έργα του νέου νοσοκομείου ή πρώτα θα λειτουργήσει ο βιολογικός;)


Τουρνουά paintball οργανώνουν το Σαββατοκύριακο οι ΟΝΝΕΔίτες της Κατερίνης.
Άκουσαν φαίνεται ότι Τούρκοι εντείνουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο κι είπανε να εκπαιδευτούν στα όπλα, μπας και χρειαστεί να συνδράμουν την πατρίδα.
Τιιι; Για διασκέδαση θα το κάνουν;
Όχι ρε παιδιά. Διασκέδαση είναι τα πολεμικά παιχνίδια;
Για όσους δεν γνωρίζουν, η ιδέα του paintball «γεννήθηκε» τη δεκαετία του ’70, όταν μία παρέα βετεράνων του Βιετνάμ, σε ένα barbecue party, ξεκίνησαν να παίζουν κάτι μεταξύ κρυφτού και κυνηγητού, με αρχικό σκοπό την αρπαγή της σημαίας των αντιπάλων. Σύντομα εξελίχτηκε σε κανονικό πολεμικό παιχνίδι όπου ο αντίπαλοι Ράμπο χρησιμοποιούν όπλα τα οποία, ευτυχώς, εκτοξεύουν χρώμα αντί για σφαίρες.

Χρειάστηκε, λέει, να βγει δικαστική απόφαση για να αναγκαστεί η ΕΡΓΑΣ (του Μπατατούδη, θυμάστε) να πάρει τους γερανούς της κι ό,τι εργαλεία παράτησε το 2007 στο χώρο του Νοσοκομείου, εμποδίζοντας τον νέο εργολάβο να διαμορφώσει χώρο πάρκινγκ και ελικοδρόμιο.
Και να σκεφτείς ότι στην Αθήνα, μόλις αφήσεις κάπου παράνομα, σε δημόσιο δρόμο, το αυτοκίνητό σου, στο παίρνει ο γερανός! Κι ας εμποδίζεις μόνο κάναν μαγαζάτορα που του ‘κλεισες τη βιτρίνα κι όχι 120.000 νοματαίους που περιμένουν τόσα χρόνια να μπουν στο νέο νοσοκομείο!
Θα πάρουμε τουλάχιστον νοίκια, που τα «στεγάζαμε» εκεί δυο χρόνια τώρα;.
Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε ότι ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος παρακολουθεί στενά τις εργασίες ολοκλήρωσης του νέου νοσοκομείου και μας ενημερώνει (όπως μας ενημερώνει, με ό,τι και όσες, υποθέτουμε, πληροφορίες συγκεντρώνει) τακτικά.


Στο μεταξύ, απ ό,τι καταλαβαίνω, αρκετοί την έχουν κάνει για διακοπές, ενώ όσοι δεν έφυγαν πού μυαλό για δουλειά.
Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επιμένουν ότι και με τον καύσωνα μπορεί κανείς να είναι παραγωγικός.
Ευτυχώς απελευθερώθηκαν τα επαγγέλματα και θα μπορούμε τουλάχιστον το καλοκαίρι να πηγαίνουμε να δουλεύουμε παγοπώλες στη Φιλανδία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: