Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η βρώμικη συνωμοσία


Πέρασαν 35 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία -με την έγκριση του Χένρι Κίσινγκερ- οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο, σκότωσαν, βίασαν, κατέστρεψαν... Μέχρι και σήμερα μολύνουν με την παρουσία τους το Νησί της Αφροδίτης.

Γράφει ο Mιχάλης Iγνατίου
mignatiou@aol.com

Πέρασαν 35 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία -με την έγκριση του Χένρι Κίσινγκερ- οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο, σκότωσαν, βίασαν, κατέστρεψαν... Μέχρι και σήμερα μολύνουν με την παρουσία τους το Νησί της Αφροδίτης.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου. Η εντολή για την ανατροπή του Αρχιεπισκόπου δόθηκε από τον Δημήτριο Ιωαννίδη, ο οποίος ελάχιστες ώρες πριν από το πραξικόπημα είχε συναντηθεί με πράκτορες της CIA. Οι τελευταίοι κόμπαζαν στους θαμώνες του εστιατορίου «Βυζαντινόν» και του μπαρ «17», ότι κυβερνούσαν την Ελλάδα.

Τα στοιχεία που πιστοποιούν την αμερικανική ενοχή για το δίδυμο έγκλημα εναντίον της Κύπρου είναι πάρα πολλά και δεν έχουν αμφισβητηθεί μέχρι τώρα από κανένα ανεξάρτητο δημοσιογράφο ή ερευνητή. Τα χιλιάδες έγγραφα, που βρίσκονται στα Εθνικά Αρχεία των Ηνωμένων Πολιτειών και τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν μετά από επίμονο αγώνα ερευνητών, είναι ισχυρή απόδειξη για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η τιμωρία του Μακάριου.

Εχει και ο τότε πρόεδρος το μερίδιο της ευθύνης του. Διότι, αν και ήταν ένας πανέξυπνος κληρικός που ανατράφηκε στο παρασκήνιο του κυπριακού «Βυζαντίου», επέμενε σε λάθος κινήσεις. Και ήταν λάθος κίνηση η επιστολή προς τον Γκιζίκη, όπως ήταν και βλακώδης πράξη η συνεχής ενόχληση του Κίσινγκερ από τον τότε Σοβιετικό ομόλογό του, Αντρέι Γκρομίκο.

Βέβαια, όποια και αν ήταν η στάση του Μακάριου ήταν πολύ μικρός -και δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία περί αυτού- για να προκαλέσει την παραμικρή ζημιά στην αμερικανική υπερδύναμη. Αλλωστε, ο Μακάριος ήταν ένας φιλοδυτικός παπάς, ο οποίος -σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας- συζητούσε με τον Καντάφι την δεκαετία του ’70, τρόπους για να θέσει εκτός νόμου το ΑΚΕΛ, το κόμμα που τον βοηθούσε για να παραμένει στην εξουσία.

Ηταν τραγικό το λάθος, λοιπόν, του πανίσχυρου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, να τα «βάζει» με τον ανίσχυρο Μακάριο. Πόσο μάλλον να ενθαρρύνει στο παρασκήνιο τους τρελοχουντικούς της Αθήνας να τον ανατρέψουν, αν και δημόσια ζητούσε δήθεν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Μία φράξια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί από πέρυσι να «αναλύσει» με διαφορετικό τρόπο τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, στην προσπάθειά της να αποδείξει πως δεν υπήρξε αμερικανική εμπλοκή στο πραξικόπημα και την εισβολή. Είναι χαμένος κόπος...

Η ενοχή του Κίσινγκερ και της CIA δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί και τα ντοκουμέντα είναι πανίσχυρα. Αλλωστε, ούτε ο ίδιος αμφισβήτησε τον χάρτη, ο οποίος στις 13 Αυγούστου δείχνει τα νέα «σύνορα» της Κύπρου, όπως τα επέβαλαν με τον αμερικανικό οπλισμό την επομένη οι ορδές του Αττίλα.

Είναι απλό το ερώτημα: Πώς γνώριζε η CIA, μία ημέρα πριν από τη δεύτερη εισβολή, μέχρι πού θα φτάσουν τα τουρκικά στρατεύματα την 14η Αυγούστου 1974; Και πώς είναι δυνατόν, ο νομικός σύμβουλος του κ. Κίσινγκερ, να περιγράφει πριν αρχίσει η δεύτερη εισβολή όλες τις κινήσεις των Τούρκων;

Οσον αφορά το πραξικόπημα και την πρώτη εισβολή, ο καθένας από εμάς μπορεί να επισκεφθεί ελεύθερα τα αμερικανικά αρχεία, στη διεύθυνση 8601 Adelphi Road College Park, Maryland. Δημοσιογράφοι και ερευνητές ξόδευσαν χιλιάδες δολάρια και έφτασαν στα δικαστήρια με αντίπαλο το αμερικανικό κράτος για να έχει ο καθένας πρόσβαση σ’ αυτά τα αρχεία.

Είμαι δε βέβαιος, πως θα φύγετε από εκεί μέσα με «σκισμένη» την καρδιά, διότι θα νιώσετε ότι ξετυλίγετε μπροστά στα ίδια τα μάτια σας η βρόμικη συνωμοσία εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας. Μία συνωμοσία που συνεχίζεται, καθώς η σημερινή προσπάθεια των Βρετανών στοχεύει στη νομιμοποίηση των τετελεσμένων, που προσπαθούν να επιβάλουν από το 1974 οι Τούρκοι..ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: