Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

[ ΑΙΧΜΕΣ ] Γλέντησαν για την ταφόπλακα

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)
Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
Φωτογραφία
ΤΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ σενάρια που με τόσο κόπο είχε δημιουργήσει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τον Μιχ. Χριστοφοράκο και το σκάνδαλο της Ζίμενς έλαβαν χθες άδοξο τέλος. Μαζί έλαβε τέλος και η σεμνή τελετή της κάθαρσης του δημόσιου βίου, την οποία δήθεν θα επετύγχανε η κυβέρνηση Καραμανλή διά των αποκαλύψεων που θα έκανε ο Χριστοφοράκος. Δεν είδα πολλούς να λυπούνται για την εξέλιξη αυτή. Πλην ίσως εκείνων που είχαν επενδύσει πολιτικά στο ότι το παζάρι θα ευοδωνόταν και ο Χριστοφοράκος θα «έκαιγε» το ΠΑΣΟΚ (διασώζοντας ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία), όλοι οι άλλοι, μαθαίνοντας την είδηση περί δίωξής του στη Γερμανία και συνακόλουθα της μη έκδοσής του στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι θα το γλέντησαν κανονικά. Η δίωξη αυτή, που αποτελεί ταφόπλακα για το σκάνδαλο της Ζίμενς, υπογραμμίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, που άφησε τον Χριστοφοράκο να διαφύγει στη Γερμανία, αλλά και τον Καραβέλα στην Ουρουγουάη. Και επιβεβαιώνει ότι η διαφυγή τους δεν ήταν τόσο αποτέλεσμα ολιγωρίας κάποιων αρμοδίων υπαλλήλων ή υπηρεσιών, αλλά συγκεκριμένη κυβερνητική κατεύθυνση για να μη μιλήσουν. Δεν τη θέλει την αλήθεια για το σκάνδαλο η κυβέρνηση. Αν την ήθελε, θα έλεγε «ναι» σε κάποια από τις 3 προτάσεις που έκανε ο Γιώργος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Δεν θα στύλωνε τα πόδια λέγοντας «όχι», επειδή τάχα μου το σκάνδαλο το διερευνά η Δικαιοσύνη...
Στοιχεία για λεφτά της Μayo στη Ν.Δ.
ΚΑΤΑ το ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια της Ν.Δ. να στρέψει τους προβολείς στην υπόθεση Τσουκάτου και να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν είχε καμία σχέση με τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, παρά τις καταθέσεις στελεχών της εταιρείας στη Γερμανία και τις στενές σχέσεις που είχε ο Μιχ. Χριστοφοράκος με κορυφαία γαλάζια στελέχη, προσκρούει στην προϊστορία του κυβερνώντος κόμματος.
Επιτελικά στελέχη του Κινήματος τόνιζαν χθες ότι η Ν.Δ. είναι «η πρώτη διδάξασα» στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος και την εικόνα αυτή αναμένεται να αναδείξει το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έδωσε χθες στη δημοσιότητα στοιχεία από τη δικογραφία για τη δράση της λιβεριανής Μayo, η οποία- όπως προκύπτει- συνδέεται άμεσα με τα ταμεία της Ρηγίλλης.
Στη δικογραφία
Στη δικογραφία εμπεριέχεται κατάθεση του εκλιπόντος Ι. Βαρθολομαίου, γενικούς διευθυντή της Ν.Δ. την περίοδο της προεδρίας Έβερτ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι την περίοδο της προεδρίας Μητσοτάκη έφθασαν στη Ρηγίλλης 2.085.000 δολάρια ΗΠΑ και 25.000.000 δραχμές μέσω της λιβεριανής οφσόρ. Τις καταθέσεις χρηματικών ποσών στη Ν.Δ.
μέσω της Μayo τουλάχιστον έως τον Νοέμβριο του 1990 επικυρώνει το 2002 και το σχετικό πόρισμα του εισαγγελέα κ. Δημ.
Παπαγγελόπουλου, το οποίο ωστόσο είχε καταλήξει στο αρχείο.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πόσων χρονών πρέπει να πάει ο παπαχρήστου για να σταματήσει να λέει βλακείες;
Απλά αναρωτιέμαι.