Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Νέες οδηγίες της Εφορίας για τα λάθη στο Ε9 - Συνεχίζεται η ταλαιπωρία

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Συνεχίζεται το αλαλούμ με το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που λαμβάνουν καθημερινά επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες τους ζητείται να συμπληρώσουν από το μηδέν το έντυπο Ε9 διότι έχουν διαπιστωθεί λάθη και παραλείψεις που δεν μπορούν να εντοπιστούν με ακρίβεια και να υπολογιστεί στη συνέχεια το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μετά και τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των πολιτών, διευκρίνισε ότι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 και τους είχε αρχικά ζητηθεί να συμπληρώσουν το έντυπο Ε9 από μηδενική βάση δεν θα χρειαστεί να το πράξουν, εκτός κι αν όλα τα στοιχεία που έχουν αναγράψει είναι λανθασμένα.

Έτσι, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία για το Ε9, για να διορθώσει τα λάθη του, ο φορολογούμενος θα έχει πλήρη εικόνα των στοιχείων των ακινήτων όπως αυτά είχαν δηλωθεί. Μόλις ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογήσει τους σχετικούς κωδικούς, θα δει τα στοιχεία του Ε9 και στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις.

Η ΓΓΠΣ θα επισημαίνει τα σημεία στα οποία εκτιμά ότι έχουν γίνει λάθη, όμως είναι ευθύνη του ίδιου του φορολογούμενου να ανακαλύψει τα σφάλματα που έκανε κατά τα προηγούμενα χρόνια, όταν συμπλήρωνε το Ε9, για να μην επιβαρυνθεί με πρόσθετους φόρους λόγω ΕΤΑΚ.

Συνολικά οι πολίτες που θα πρέπει να διορθώσουν εκ βάθρων το έντυπο Ε9 ξεπερνούν τις 250.000, ενώ εκείνοι που θα πρέπει να κάνουν έστω και μία μικρή διόρθωση στο Ε9 ανέρχονται συνολικά σε 1.000.000 περίπου.

Σημειώνεται ότι τα λάθη μπορούν να διορθωθούν και στις Εφορίες και όχι μόνο μέσω Διαδικτύου ή τηλεφωνικού κέντρου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: