Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Υποτιμούν την νοημοσύνη μας

ΠΕΜΠΤΗ 02.07.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

ΜπορΕί, με την αθυροστομία του, να δημιουργεί ενίοτε προβλήματα ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αλλά είναι ειλικρινέστερος ο του λόγος, από πολλούς άλλους. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια περιέγραψε αυτό που πράγματι συμβαίνει. Ότι και ο ίδιος έχει μεταφέρει ενισχύσεις επιχειρηματιών στο κόμμα του. Και ότι ο περίφημος των κομμάτων από τους ορκωτούς ελεγκτές της Βουλής, τον οποίο επικαλούνται, η κ. Παπαρήγα για το ΚΚΕ αλλά και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το ΠΑΣΟΚ, είναι μια γελοιότητα. Μια τυπική διαδικασία, έτσι ώστε όλα να φαίνονται νομότυπα. Και, διά της λογικής Βουλγαράκη, αποκτώντας νομιμοφάνεια να καθίστανται και «ηθικά».
Η αλήθεια αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο από όσα κατατίθενται στον ανακριτή για την χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Χριστοφοράκο, μέσω του κ. Θ. Τσουκάτου.
«Πάντα έφερνε μεγάλα ποσά στο κόμμα», κατέθεσε ο πρώην επόπτης οικονομικών του ΠαΣοΚ κ. Σπ. Αυγερινός. Θυμήθηκε μάλιστα ότι το 1999 ο κ. Τσουκάτος έφερε στα ταμεία του κόμματος ποσά αντίστοιχα με αυτά που αναφέρει ο ανακριτής. Αλλά και η τότε ταμίας του κόμματος κ. Παπαχρήστου ήταν σαφής:
«Σε περίοδο προεκλογική, αλλά και παραμονές συνεδρίων, τα χρήματα έφταναν στο κομματικό ταμείο με μεγαλύτερη συχνότητα. Πολλές φορές τα έφερνε ο ίδιος».
Αλλά το σημαντικότερο που είπε η κ. Παπαχρήστου ήταν η περιγραφή που έκανε για το πώς ...ξεπλένονται τα χρήματα των Χριστοφοράκων ή άλλων επιχειρηματιών και εμφανίζονται ως ...οβολός της χήρας: «Για τα ποσά που έφθαναν στα ταμεία κόβονταν ανάλογης αξίας κουπόνια».
Αυτή είναι η απλή αλήθεια για το ξέπλυμα. Που ασφαλώς δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Και σε αυτή την πρακτική βασίζονται οι δηλώσεις του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι «υπάρχει μια εκλογική νομοθεσία, με την οποία όλοι συμμορφωνόμαστε» και ότι «δεν έχει προκύψει τίποτα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, που να έχει να κάνει με όσα έχει πει ο κ. Τσουκάτος».
Αφού το χρήμα των Χριστοφοράκων μεταφράζεται σε «κουπόνια», είτε προς το ένα κόμμα είτε προς το άλλο –γιατί δεν ξέρω κανέναν Χριστοφοράκο που να ...τολμά να αδικήσει οποιοδήποτε κόμμα εξουσίας- άρα όλα είναι «νόμιμα» και «ηθικά».
Ε, αξίζουμε κάπως μεγαλύτερου σεβασμού, προς την νοημοσύνη μας, από όλους. Και ειδικά από εκείνους που υψώνουν την σημαία της διαφάνειας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: