Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Άμα τον δηλώσεις μπορεί να... σωθούμε Ζητούν δηλωσίες ημιυπαίθριων για να μαζέψουν λεφτά

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - (ΝΕΑ)
Της Ειρήνης Δ. Καρανασοπούλου
«Άμα το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις», ήταν κάποτε το σύνθημα για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, πλην όμως σήμερα όλα... μεταλλάσσονται κι ως εκ τούτου το σύνθημα εν έτει 2009 γίνεται «άμα τον δηλώσεις μπορεί να... σωθούμε» (!).
Φωτογραφία
O λόγος, βέβαια, περί της περιλάλητης υπόθεσης της «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων, από την οποία η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αποκομίσει κάπου 2 δισ. ευρώ για να καλύψει μέρος του υπερβολικού ελλείμματος.
ΟΠΩΣ όμως και με την υπόθεση της απαγόρευσης του καπνίσματος- μπορεί να βασιλεύουν τα ράντζα και τα φακελάκια, αλλά μας έπιασε ο πόνος για το παθητικό κάπνισμα- έτσι και αυτό το μέτρο στηρίζεται στη λογική τού «ό,τι αρμέξουμε...». Διότι με το 10% της αντικειμενικής αξίας του ημιυπαίθριου (και ολίγα ψιλά για τον φάκελο κ.λπ.) δηλώνεις τα αμφιβόλου νομιμότητας- για την αισθητική δεν το συζητούμεκτίσματα. Το εάν τα σώζεις, δεν είναι καθόλου βέβαιο. Γι΄ αυτό και το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει προβλέψει τεράστια πρόστιμα στην περίπτωση που κάποιος πολίτης αποφασίσει να μη γίνει «δηλωσίας». ΠΑΡΩΔΙΑ, ωστόσο, αποδεικνύεται και η περίφημη έρευνα για τις μίζες της Ζίμενς. Η γερμανική Δικαιοσύνη απεφάνθη πως ο κατηγορούμενος-κλειδί, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος- αυτός, δηλαδή, που γνωρίζει ποιους και πότε λάδωσε- είναι κατηγορούμενος και για την υπόθεση της γερμανικής Ζίμενς. Με άλλα λόγια, πρώτα θα δικαστεί στη Γερμανία, θα πει όσα ξέρει για τους Γερμανούς, θα εισπράξει ποινή αντίστοιχη με τη «συνεργασία» του και μετά, όταν όλα τελειώσουν, μπορούν οι ελληνικές αρχές να ζητήσουν πάλι την έκδοσή του- εννοείται, για άλλα αδικήματα. Ζήσε, Μάη μου, με άλλα λόγια- κι αρκετοί θα αναστέναξαν με ανακούφιση...
Ο ΘΟΔΩΡΟΣ Τσουκάτος δε διέψευσε τις ποικίλες Κασσάνδρες- κι έτσι δεν προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ελάχιστοι ενθουσιάστηκαν με αυτήν την εξέλιξη- κι όχι απαραίτητα από το ίδιο.... στρατόπεδο.
ΣΤΟΝ ΣΥΝ, αποφάσισαν να αφήσουν όλα τα λουλούδια να ανθίσουν- για την ακρίβεια, να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Κι έτσι, εν σώματι, Αλέξης Τσίπρας κι άπασες οι τάσεις επέστρεψαν ως απαράδεκτο το κείμενο της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα. Σου λέει, εμ τους περιμαζέψαμε, εμ θα μας βρίζουν; Ε, υπάρχουν και κάποια όρια.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: