Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Amber Alert: "Βοηθήστε με να βρω το παιδί μου"


Amber Alert: "Βοηθήστε με να βρω το παιδί μου"

Η Ορφανού Πηνελόπη απήχθη από τον πατέρα της, ο οποίος δεν έχει την επιμέλειά της,στις 21/10/2007 από την Μπρυνιέ τηςΓαλλίας. Η Πηνελόπη έχει καστανόξανθα μαλλιά, καστάνα μάτια και παρουσιάζει κινητικό πρόβλημα. Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φοράει γυαλιά. Η μητέρα της Πηνελόπης επιθυμεί η κόρη της να είναι καλά διότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

«Βοηθήστε με να βρω το παιδί μου»! Σπαρακτική έκκληση για βοήθεια απευθύνει η Γαλλίδα Ματθίλδη Αντουάρ προς όλους όσοι γνωρίζουν κάτι για την 4χρονη κόρη της, η οποία απήχθη στις 17 Οκτωβρίου 2007 από τον πατέρα της Κυριάκο Ορφανό. Η 27χρονη μητέρα είναι απαρηγόρητη, καθώς τους τελευταίους είκοσι μήνες δεν είχε κανένα νέο για την κορούλα της, η οποία πάσχει από βαριάς μορφής αναπηρία.

Οπως είχε πει σε προηγούμενες συνεντεύξεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η 27χρονη (η οποία, σημειωτέον, είναι και θεραπεύτρια ατόμων με ψυχοκινητικά προβλήματα), η Πηνελόπη παρουσίασε σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης αμέσως μετά τη γέννησή της. Οι ειδικοί τότε είχαν αποφανθεί ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το CDG-Ia, από το οποίο στην Ευρώπη μόνο 350 περιστατικά έχουν διαγνωστεί. Ο πατέρας της όμως, που δεν μπορούσε να δεχτεί την πραγματικότητα και διαφωνούσε συνεχώς με τους γιατρούς, επέμενε να κατηγορεί την πρώην σύντροφό του, καταλογίζοντάς της ότι δεν τη θήλασε σωστά όταν ήταν μωρό.

Μετά από αυτό, η κυρία Αντουάρ αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Λιόν προκειμένου το κοριτσάκι να παρακολουθείται από γιατρούς, ενώ η κοινωνική λειτουργός που εξέτασε τόσο την ίδια όσο και τον πρώην σύντροφό της αποφάσισε να δώσει την κηδεμονία της μικρής από κοινού και στους δύο γονείς και να απαγορεύσει την έξοδό της από τη Γαλλία. Ωστόσο, ένα από τα Σαββατοκύριακα που το κοριτσάκι έμεινε με τον πατέρα του δεν επέστρεψε. Τότε ξεκίνησε και ο Γολγοθάς για την 27χρονη γυναίκα.
Με την ελπίδα ότι θα τη βρει και θα την κρατήσει ξανά στην αγκαλιά της, η Ματθίλδη Αντουάρ ξεκίνησε από τη Γαλλία και έφτασε μόνη της στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της σπίτι, δουλειά, οικογένεια. Ωστόσο, είναι ακόμη στην αρχή της αναζήτησής της. Οπως τονίζει, δεν έχει κανένα στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκεταιι η μικρή, καθώς ο πρώην άντρας της, με τον οποίο γνωρίστηκε στο Παρίσι, άλλαξε διεύθυνση, αποσύροντας και όλα του χρήματα.

Η μικρή Πηνελόπη είναι καθηλωμένη στο καροτσάκι της, αφού δυσκολεύεται να περπατήσει και παρουσιάζει νοητική υστέρηση. Γι' αυτό, όπως τονίζει η μητέρα της, μπορεί εύκολα να την αναγνωρίσει κάποιος. Στο πλευρό της 27χρονης βρίσκονται το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: