Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Διπλό σαφάρι στη Βαυαρία για Χριστοφοράκο, Καραβέλα

Διπλό σαφάρι στη Βαυαρία για Χριστοφοράκο, Καραβέλα
Χριστοφοράκος και Καραβέλας καταζητούνται από χθες επισήμως στο Μόναχο. Οι γερμανικές αρχές, με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία θέλουν το δεύτερο να έχει διαφύγει κι αυτός στη βαυαρική πρωτεύουσα, βρίσκονται σε διπλή επιφυλακή, για τον εντοπισμό και των δύο καταζητουμένων. Η σύλληψη Χριστοφοράκου «δεν κατέστη ως τώρα επιτυχής», δήλωσε χθες το απόγευμα η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου, ανακεφαλαιώνοντας ό.τι έχει συμβεί από τις 21 Μαΐου (ημέρα που εστάλη το ένταλμα σύλληψης κατά Χριστοφοράκου) και έπειτα, αναφέροντας επίσης ότι «υπάρχει κι ένα δεύτερο ένταλμα, εναντίον ενός άλλου μάνατζερ της Siemens», χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον Καραβέλα.
Ανώτατα στελέχη της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου επιβεβαίωσαν στον ΕΤ ότι «τους αναζητούμε οργανωμένα και τους δύο, έχουμε ξεκινήσει εντατικό ψάξιμο». Το γεγονός ότι ο Χριστοφοράκος κατέχει τόσο την ελληνική όσο και τη γερμανική ιθαγένεια «δεν σημαίνει ότι δεν τον αναζητούμε».
Στο ερώτημα αν δίνεται προτεραιότητα στον εντοπισμό του Καραβέλα ή του Χριστοφοράκου, τα στελέχη της Εισαγγελίας απάντησαν: «Δεν δίνεται σε κανέναν, ψάχνουμε και τους δύο με το ίδιο μικροσκόπιο, είναι και οι δύο διωκόμενοι».
Σχολιάζοντας το ένταλμα, η Εισαγγελία αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, πληρούνται οι κατηγορίες της απιστίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος ενώ την ίδια στιγμή η Siemens στο Μόναχο δηλώνει ότι «το προφίλ της εταιρίας επλήγη και κάνουμε τα πάντα για να το αποκαταστήσουμε». Σχετικά με την υπεξαίρεση, αναφέρει ότι «ψάχνουμε ακόμα να δούμε πού πήγαν τόσα χρήματα».
Στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα ο Χριστοφοράκος να μπορέσει να διαφύγει από το Μόναχο, έπειτα από την έκδοση εντάλματος σύλληψης, ανώτατο στέλεχος της βαυαρικής υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος απάντησε, γελώντας, αρνητικά και συμπλήρωσε ότι «οι έρευνες είναι εντατικές».
Στόματα ερμητικά κλειστά
Oι γερμανικές αρχές συνεχίζουν να σιωπούν και να αποφεύγουν κάθε είδους σχόλιο… «Δεν γίνεται να συναντηθούμε. Καλύτερα να μου πείτε από το τηλέφωνο τι θέλετε να με ρωτήσετε». Λόγια του εκπροσώπου της Εισαγγελίας Μονάχου κ. Αντον Βίνκλερ. «Φαντάζομαι, επειδή είστε Ελληνίδα, ότι αφορά στην υπόθεση Siemens, για την οποία η θέση μου μού απαγορεύει να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο». Επίσης ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει επίμονα και τις υπόλοιπες ερωτήσεις του ΕΤ για το ένταλμα σύλληψης, για το ποιο γερμανικό δικηγορικό γραφείο έχει αναλάβει την υπόθεση Χριστοφοράκου, αλλά και το αν θα δοθεί σύντομα τέλος στην υπόθεση. «Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη στην αρχή», κατέληξε.(ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ελεύθερος Τύπος)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: