Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές

Η μάχη των εντυπώσεων

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η μάχη των εντυπώσεων

Στο ρυθμό των μεγάλων προεκλογικών συγκεντρώσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρούν να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων. Με συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο πρωθυπουργός επέμεινε στις μεταρρυθμίσεις, την ώρα που από την συμπρωτεύουσα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλούσε για ψήφο αλλαγής: «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και ο ομιλών έχει δύο φορές εκλεγεί πρωθυπουργός. Είναι χρέος μου να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».
«Ο λαός βλέπει την πολιτική της δεξιάς γι' αυτό το δίλημμα είναι καθαρό: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» απαντά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον ALPHA. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πως θα στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια, αλλά άφησε ανοιχτό να προκαλέσει εθνικές εκλογές. Όπως είπε «θα αναγκαστούμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας για να πάμε σε εκλογές».
Την ίδια στιγμή έρευνα της PUBLIC ISSUE για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καταγράφει διαφορά 3,5 μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, ενώ σε άλλη δημοσκόπηση της VPRC η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 4%.
Το πρωί της Τετάρτης στην κυβερνητική επιτροπή ο πρωθυπουργός έθεσε επί τάπητος το πακέτο μέτρων Σουφλιά για το περιβάλλον, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συνέδριο για τις κλιματικές αλλαγές έκανε λόγο για τη βαρβαρότητα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: