Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 29 Ιουνίου


ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Αυτήν την ταμπέλα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Κατερίνης (που θα του αλλάξουμε τη χρήση), καλού-κακού, ας την αποθηκεύσουμε κάπου. Τώρα που (λόγω φράγματος Μόρνας και άλλων προβληματικών συγχρηματοδοτούμενων έργων) έμαθαν το δρόμο για την Πιερία οι ελεγκτές της Ε.Ε, δεν αποκλείεται να μας ξανάρθουν. Να ‘χουμε τουλάχιστον κάτι να τους δείξουμε, τους κουτόφραγκους.

Μπορεί να αργήσαμε, αλλά τουλάχιστον το προλάβαμε. Για το διατηρητέο του Τσαλόπουλου, λέμε, που κόντεψε να καταρρεύσει μέχρι να βρούμε κονδύλια να το αναστηλώσουμε. Αλλά, κατά πως μας ενημερώνει ο δήμος, οι εργασίες τελειώνουν οσονούπω. Και θα το ‘χουμε να το καμαρώνουμε. Έστω και με κουτσουρεμένο τον περιβάλλοντά του χώρο, που προλάβαμε (σ’ αυτό τα καταφέρνουμε καλύτερα) να τον αποχαρακτηρίσουμε και να τον χρίσουμε (πολυκατοικία).

Ένα νέο ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) είναι λέει ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που θα γίνει κυβέρνηση. Ελπίζουμε με το νέο ΕΣΥ να αποκτήσουμε επιτέλους Νοσοκομείο στο νομό. Γιατί με το προηγούμενο που είχε φτιάξει (το ΠΑΣΟΚ) δεν τα καταφέραμε.

Γκαζάκια στα γραφεία των εταιρειών δημοσκοπήσεων Metron Analysis και ALCO έβαλαν το Σάββατο άγνωστοι στη Αθήνα, προκαλώντας μικρές ζημιές. Τις μεγάλες ζημιές τις κάνουν οι εταιρείες, όχι τα γκαζάκια.

Όλες τις φυλές της πόλης βοηθά ο δήμος να αποκτήσουν διώροφα και τριώροφα κτίρια για να στεγάσουν τις ρίζες τους, αλλά για τους γηγενείς, τους μπάσταρδους (από δυο φυλές μαζί) και τους αδέσποτους δημότες, τίποτε.

19 νικητές ανέδειξε ο φετινός 2ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος του Diavasame.gr. Ανάμεσά τους και η Κατερινιώτισσα δημοσιογράφος (στο ραδιόφωνο του Star Θεσσαλονίκης) Μαρία Αμανατίδου (σύζυγος του επίσης Κατερινιώτη δημοσιογράφου Χρήστου Γιαννούλη). Το διήγημά της Ιστορία on the mix κυκλοφορεί (μαζί με τα υπόλοιπα καλύτερα) σε βιβλίο, από τις εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, με τίτλο 19 ΝΕΑ ΒΗΜΑΤΑ. Τα θερμά μας συχαρίκια και εις ανώτερα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: