Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Αποκάλυψη - βόμβα του Press-gr για την "απόδραση" του Μιχ. Χριστοφοράκου...

ΚΥΡΙΑ;ΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2009

Το υπουργείο Εξωτερικών τον βοήθησε να ανανεώσει το γερμανικό διαβατήριο για να το σκάσει. Εκτεθειμένη η Ντόρα Μπακογιάνη!

.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Μια συνταρακτική αποκάλυψη για την "απόδραση" του Μιχάλη Χριστοφοράκου κάνει σήμερα το Press-gr.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens -που είναι και Γερμανός υπήκοος- αντιμετώπισε, αρχικά, πρόβλημα με το γερμανικό διαβατήριό του.
Το διαβατήριο αυτό έληγε στις αρχές του χρόνου και όταν πήγε να κάνει την ανανέωση στις αρμόδιες γερμανικές αρχές στη χώρα μας δεν μπόρεσε να το κάνει.
Το γερμανικό Προξενείο, γνωρίζοντας τις εκκρεμότητες του κ. Χριστοφοράκου με την ελληνική Δικαιοσύνη, αρνήθηκε να προχωρήσει στην ανανέωση του διαβατηρίου.
Όμως η άρνηση αυτή δεν κράτησε πολύ. Κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες μας, υψηλόβαθμος παράγων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τηλεφώνησε στο Προξενείο και κατάφερε (δεν πρέπει να ήταν και πολύ δύσκολο...) να εξασφαλίσει την ανανέωση του διαβατηρίου του κ. Χριστοφοράκου. Αυτά συνέβησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περί τον Μάρτιο.
Αυτά αποκαλύπτουν
οι πληροφορίες μας. Και τώρα, τα ερωτήματα είναι τα εξής:
-Γιατί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε τέτοια παρέμβαση;
-Ποιος ή ποιά ήταν που τηλεφώνησε;
-Εξ' ονόματος ποίου ή ποιας τηλεφώνησε;
-Και τι ακριβώς είπε στις γερμανικές αρχές για να τις πείσει να άρουν τις αντιρρήσεις τους; Αυτό και μόνο δείχνει πάντως ότι επρόκειτο για "υψηλό" στέλεχος του υπουργείου με πολύ μεγάλη επιρροή...
-Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη το γνώριζε; Kαι μπορούσε οποιοσδήποτε να κάνει κάτι τέτοιο εν αγνοία της; Σε κάθε περίπτωση η κ. Μπακογιάννη έχει την πολιτική ευθύνη για αυτή την "ευλογία" με την οποία, μέσα από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Μιχ. Χριστοφοράκος μπόρεσε να ανανεώσει το διαβατήριό του, να ταξιδέψει στη Γερμανία και να ...εξαφανιστεί!
Κι αυτή η εξαφάνιση του κ. Χριστοφοράκου έχει πολλές παρενέργειες και σε πολιτικό επίπεδο. Μια απ' αυτές είναι η περαιτέρω εκλογική ζημιά που παθαίνει ο Κ. Καραμανλής με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τις διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με το θέμα της ηγεσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: