Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Κρις Σπύρου από την Κατερίνη : "Σύντομα θα λειτουργήσουμε στην Αγιά Σοφιά"

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2009

"Σύντομα θα λειτουργήσουμε στην Αγιά Σοφιά" είπε μεταξύ άλλων σε ομιλία του σε εκδήλωση - αφιέρωμα μνήμης στην Άλωση της Πόλης που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα κινηματοθεάτρου στο κέντρο της Κατερίνης, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Κινήματος για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας και Πρόεδρος της Ελληνομαρικανικής Ένωσης κ. Κρις Σπύρου.
Η άλωση της Πόλης υπήρξε το τραγικότερο ιστορικό γεγονός στην ιστορία του ελληνισμού. Η Αγιά Σοφιά, το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο, ο μεγαλοπρεπέστερος Ναός της Χριστιανοσύνης έχει να λειτουργήσει από το 1453 από την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου της Άλωσης της Πόλης από τους Τούρκους. Η αλλοίωση του χαρακτήρα του από θρησκευτικό μνημείο σε μουσείο, αποτελεί πολιτιστικό και θρησκευτικό έγκλημα.
Μιλώντας σήμερα στην Κατερίνη ο κ. Σπύρου, ανέδειξε με γλαφυρό τρόπο αυτό το έγκλημα και αναφέρθηκε εκτενώς στο παγκόσμιο κίνημα που υπάρχει για την αποκατάσταση της Αγιάς Σοφιάς, καθώς και στο ότι η Κωνσταντινούπολη έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολιτιστική πόλη της Ευρώπης για το έτος 2010 και ότι καμιά πόλη δεν μπορεί να ονομαστεί πολιτιστική αν δεν παρέχει το ελεύθερο δικαίωμα της προσευχής και της ελεύθερης θρησκευτικής έκφρασης, αν δεν πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και εμείς που βαφτιστήκαμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι το δικαίωμα να προσευχηθούμε ελεύθερα στην Αγιά Σοφιά, την Μητέρα εκκλησία των εκκλησιών, όπως κάνουν ακριβώς και οι άλλοι πιστοί των θρησκευτικών δογμάτων στα δικά τους παγκόσμια θρησκευτικά μνημεία.
Και να είστε σίγουροι ότι με τη δική σας βοήθεια, θα το κάνουμε και μάλιστα σύντομα κατέληξε στην ομιλία του ο κ Σπύρου, πρώην γερουσιαστής του αμερικανικού κογκρέσου, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: