Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Συνέντευξη Μπακογιάννη στο Βήμα


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2009

`Η κάλπη στέλνει πάντα καθαρά μηνύματα. Δεν χρειάζεται Πυθία για να διαπιστώσει κάποιος αν ένα μήνυμα είναι θετικό ή αρνητικό. Η κυβέρνηση όμως δεν κρίνεται στις ευρωεκλογές. Οι κυβερνήσεις κρίνονται στις εθνικές εκλογές, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, ενώ στο ερώτημα αν στις ευρωεκλογές κρίνεται ο Κ. Καραμανλής και η στρατηγική του, απαντά ότι "στις 8 Ιουνίου κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κ. Καραμανλής θα είναι πρωθυπουργός".

Η κα Μπακογιάννη αρνείται ότι η κυβέρνηση ακολουθεί "τακτική πόλωσης" και προσάπτει την κατηγορία στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "εν μέσω κρίσης δημαγωγούν, λαϊκίζουν και πολώνουν το πολιτικό κλίμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την οικονομία".

Στη λογική αυτή εντάσσει και τη φράση περί "σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας", η οποία όπως ειπώθηκε " διαστρεβλώνει και τη σημασία της ιστορικής αναφοράς από την οποία υποτίθεται ότι εμπνεύστηκε".

Απαντώντας για "τα παπαγαλάκια" των τηλεοπτικών σποτ, λέει "το βρίσκω εξυπνο" και "δεν απέχει απ΄όσα ζούμε".

Στην παρατήρηση για τη δύσκολη κατάσταση την οποία περιγράφουν για τη ΝΔ οι δημοσκοπήσεις, απαντά ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση, όπως για όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, δεν παραγνωρίζει ότι η θέση της κυβέρνησης έχει επιβαρυνθεί και από ζητήματα διαφθοράς, ένα τίμημα που πληρώνει ο πολιτικός κόσμος, εν μέρει άδικα, εξαιτίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος έπρεπε να έχει αλλάξει από καιρό. Πηγή ΑΠΕ
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: