Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Παπαγαλάκι η βαρβαρότητα

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2009 (enet.gr)

Τα «πράσινα παπαγαλάκια» και ο Κορνήλιος Καστοριάδης δίνουν, μέχρι τώρα, τον τόνο στην αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., με ένα γαλάζιο προεκλογικό σποτ κι ένα δίλημμα με ιστορικό βάθος («σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα») να φέρνουν προς στιγμήν τον Γ. Παπανδρέου σε θέση άμυνας. Τα γκάλοπ, ωστόσο, επιμένουν: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά με διαφορά 3-4%.

*Σχετικά με την εκλογική καμπάνια, το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμα σποτ με αρνητικό περιεχόμενο (σκάνδαλα) και μπήκε στον πειρασμό να τα χρησιμοποιήσει ως απάντηση στα «παπαγαλάκια». Εκτιμήθηκε, ωστόσο, ότι «ακόμη η κοινωνία κινείται με χαλαρούς ρυθμούς και η πόλωση αφορά για την ώρα μόνο το πολιτικό προσωπικό». Οι επικοινωνιολόγοι του κόμματος σημειώνουν ότι «αν χρειαστεί θα περάσουμε και σε πιο επιθετικές τακτικές. Θα εξαρτηθεί από τις επιλογές της Ν.Δ.».

*Το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», που υπήρχε στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο προ δέκα ημερών χωρίς να προκαλέσει καμία αντίδραση, ανακαλύφθηκε (;) ξαφνικά από το Μαξίμου και έγινε σημαία της κριτικής του. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει χρησιμοποιήσει πολύ πιο σκληρές εκφράσεις (έχει μιλήσει για «σικελική μαφία») για να περιγράψει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Ωστόσο και στην περίπτωση αυτή οι επιτελείς της Ιπποκράτους καθυστέρησαν να βάλουν το θέμα στις πραγματικές διαστάσεις του, παραπέμποντας στους εμπνευστές του (Λούξεμπουργκ, Τρότσκι, Καστοριάδης). Επέτρεψαν, έτσι, στον Κ. Καραμανλή να τους κατηγορήσει για «ανοίκειες πρακτικές» στα αφτιά μη ενημερωμένων πολιτών.

*Με ανοικτές συγκεντρώσεις (έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη) καθώς και με την επαναφορά της πρότασης για τηλεοπτική μονομαχία Παπανδρέου-Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να κάνει επίδειξη δύναμης, να ενισχύσει την ψυχολογία των οπαδών του και να τους οπλίσει με επιχειρήματα στις κόντρες με τους «γαλάζιους» του τύπου: «Εμείς σε πλατείες, εσείς σε κλειστές αίθουσες, ο Παπανδρέου ζητά ντιμπέιτ με τον Καραμανλή, κι αυτός αρνείται γιατί φοβάται».

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: