Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Μεταξύ ΠΑΟ και ΑΕΚ η μάχη της δεύτερης θέσης


Δημιουργία:24/5/2009 Πηγή:ANT1

Συνεχίζονται την Κυριακή τα play-off της Super League, με τη μάχη για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος να διεξάγεται, όπως όλα δείχνουν, μεταξύ του πρώτου Παναθηναϊκού και της δεύτερης ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ με τις τρεις ήττες πλέον έχει αποχαιρετήσει τα όνειρα για συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Λάρισα παραμένει χωρίς βαθμό στο «μίνι» πρωτάθλημα.

Την αυλαία των αγώνων της Κυριακής ανοίγουν στο Αλκαζάρ η Λάρισα με την ΑΕΚ (19:00). Οι Λαρισαίοι μετρούν δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) στους αγώνες τους με την «Ένωση» κατά την κανονική περίοδο, ενώ τη δυσκόλεψαν αρκετά στην πρεμιέρα των play-off, όταν ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ με 3-2, παρά το ότι προηγήθηκαν δύο φορές. Η μηδενική τους συγκομιδή περιορίζει τις φιλοδοξίες τους σε αυτήν της αξιοπρεπούς εμφάνισης, αφού η παραμονή τους στην τελευταία θέση των play-off είναι σχεδόν σίγουρη.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ μπορεί να ξεκίνησε με αβεβαιότητα την πορεία της στα play-off, αφού ίδρωσε να κερδίσει τη Λάρισα στην πρώτη αγωνιστική, ωστόσο οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της δίνουν κίνητρο για τη συνέχεια. Η κάκιστη ΑΕΚ των πρώτων αγωνιστικών έφτασε να διεκδικεί και να χάνει με τον τρόπο που είδαν όλοι το Κύπελλο, ενώ πλέον διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο ένας βαθμός που τη χωρίζει από τον Παναθηναϊκό είναι σίγουρο πως θα σπρώξει ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο να φύγουν με το «διπλό» από το Αλκαζάρ και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο στο τελευταίο ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο (31/5), όπου ο «Δικέφαλος» θα είναι γηπεδούχος.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης του Αλκαζάρ, ο πρωτοπόρος των play-off Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και προσεύχεται για ήττα της ΑΕΚ από τη Λάρισα, η οποία - σε περίπτωση δικής του νίκης - θα του εξασφαλίσει μαθηματικά την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν τις διοικητικές τους φουρτούνες μετά την αιφνίδια παραίτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, την ώρα που το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ εξέφρασε τη στήριξή του προς τον προπονητή της ομάδας Χενκ Τεν Κάτε. Η πρώτη θέση στα play-off αποτελεί φυσικά από μόνη της κίνητρο για τους «πράσινους».

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ παίζει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο που την προηγούμενη Τετάρτη ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες του για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς τον Μουσλίμοβιτς στη σύνθεσή του (ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και μάλλον δεν υπολογίζεται), αλλά με τον Κονσεϊσάο να προπονείται κανονικά, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος καλείται να κάνει την υπέρβαση για λόγους γοήτρου, αφού, παρά το γεγονός ότι φέτος τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να κερδίσει σε κανένα παιχνίδι εναντίον των «μεγάλων» του κέντρου, εντός ή εκτός έδρας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:
Λάρισα - ΑΕΚ 24/5 19:00
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 24/5 21:15

Βαθμολογία (4 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 12
2. ΑΕΚ 11
3. ΠΑΟΚ 6
4. Λάρισα 0

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: