Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη14 Μαΐου


ΠΕΜΤΠΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Πρωταθλήτρια σε θανάτους από καρκίνο αποδεικνύεται η Κεντρική Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία ειδικών, που δημοσιεύονται στα χθεσινά ΝΕΑ. Γιατί εμφανίζεται αυτή η σημαντική διαφορά θνησιμότητας από καρκίνο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας; Για πολλούς και διάφορους λόγους, λένε οι γιατροί. Μεταξύ αυτών και η φτώχεια, που δεν μας δίνει δυνατότητες πρόσβασης σε διαγνωστικά κέντρα, το Τσερνομπίλ αλλά και το κάπνισμα, που ως καπνοπαραγωγές περιοχές (η Μακεδονία και η Θράκη), συνηθίσαμε να φουμάρουμε. Επιπροσθέτως και τα φυτοφάρμακα. «Η κατάχρηση των φυτοφαρμάκων δείχνει να έχει επηρεάσει τον υδάτινο και υδροφοφόρο ορίζοντα, με αποτέλεσμα ο τόπος μόνιμης κατοικίας να παίζει σημαντικό ρόλο ως προς τη μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσοτική καταγραφή περιστατικών καρκίνου», λένε οι γιατροί. Εμείς τα έχουμε όλα. Οπότε, τι να πούμε. … «Με γειά μας», μάλλον.

«Έχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ένωση στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εξωφρενικό; Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί»! Η παραπάνω φράση, ανήκει στο Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό (προφανώς επειδή δεν τον παίρνει να ασχοληθεί με το κόμμα του), εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ… Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν γονίδια τα οποία σχετίζονται με τις πολιτικές καταβολές τους καθενός, αλλά στην περίπτωση του πρώην υπουργού του Πα.Σο.Κ., θα είχε ενδιαφέρον να διερευνηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι όπως το πάει, στην επόμενη σχετική δήλωση, θα ζητάει να ανοίξουν τα ξερονήσια δια την φιλοξενία των Κομμουνιστών, καθώς και την κήρυξη του ΚΚΕ εκτός νόμου!

Η απόφαση του νέου προέδρου να κλείσει τη βάση-φυλακή στο Γκουαντανάμο είναι «φρικτή» ιδέα, δήλωσε ο τ. αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι. Φρικτή ιδέα, αλλά λιγότερο ναζιστική, από μια φυλακή όπου καταπατώνται και τα πιο αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα… τελικώς παντού υπάρχει ένας Θόδωρος

Μπορεί να άργησε, αλλά τελικώς ήρθε οριστικά η ηθική δικαίωση για το Νομάρχη Πιερίας, όσον αφορά την «υπόθεση της πισίνας» και τις δικαστικές περιπέτειες που πέρασε. Χθες το πρωί, στις αίθουσες των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, η υπόθεση έκλεισε, αφού το 5 μέλη του Δικαστηρίου, δέχθηκαν ότι κακώς ξαναήρθε η υπόθεση στο ακροατήριο. Να σημειωθεί ότι πριν ένα χρόνο περίπου, ο κ. Παπαστεργίου είχε κριθεί ομόφωνα αθώος από το 3μελές Εφετείο για την ίδια υπόθεση, αλλά ο Εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, η οποία τελείωσε πολύ σύντομα χθες.
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: