Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Θέλει να «ξεχάσει» το παρελθόν ο Κ. Καραμανλής ενόψει ευρωεκλογών

(Φωτο ξενη δημοσίευση)
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009 - enet.gr

Περίοδο πανηγυρικών συνεδριάσεων εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός σήμερα, αρχής γενομένης από τη νεοσύστατη κεντρική εκλογική επιτροπή της ΝΔ, την ώρα που ο αχός από το σκάνδαλο της Siemens δεν λέει να κοπάσει, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως και βαρύνουν την πολιτική επικαιρότητα.

Εκείνο που προέχει στη στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι η ανάδειξη των προτεραιοτήτων της ενόψει της 7ης Ιουνίου, που δεν είναι άλλες από την ανάκτηση των πρωτοβουλιών, ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να κριθεί στο νήμα. Τα πρόσωπα, τα οποία έχει επιλέξει ο Κώστας Καραμανλής για τις εκλόγιμες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, θα ανακοινωθούν, όπως λένε συνεργάτες του, την Κυριακή, μέρα κατά την οποία θα ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου και το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο σήμερα το απόγευμα, στις 5.30, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κεντρική επιτροπή ευρωεκλογών του κόμματος θα δώσει τις κεντρικές κατευθύνσεις, ώστε η επικοινωνιακή μηχανή της κυβέρνησης να έχει υλικό να δουλέψει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ορισμένων στελεχών, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τον επικεφαλής του συνδυασμού.

Ταυτοχρόνως με την ανακοίνωση της πρώτης συνεδρίασης της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, ανακοινώθηκε και η συνεδρίαση, μετά από δυο μήνες, του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι συνεδρίαση παρόμοια με την τελευταία, κατά την οποία ο Κώστας Καραμανλής έδωσε οδηγίες στους υπουργούς του και το συμβούλιο έληξε.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Πεκίνο για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με την ηγεσία του ΚΚ Κίνας. Θέματα της συνάντησης είναι η καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δυο πολιτικών χώρων και η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στον πλανήτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή αναμένεται να ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Περιοδείες εντός των συνόρων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα, αρχής γενομένης σήμερα με επίσκεψη στο εργοστάσιο «Κατσέλης» και το απόγευμα παρέμβαση σε ημερίδα που οργανώνει το ΚΚΕ με θέμα τη διεθνή οικονομική κρίση και τη θέση της Ελλάδας.
Τα εκπαιδευτικά, ένα θέμα στο οποίο έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία ο ΣΥΝ, βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συναντάται στις 10.30 το πρωί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Μπαμπινιώτη.
.kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: