Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Επένδυση στην Παιδεία, εν μέσω της κρίσης, προτείνει το ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου: «Ο τόπος έχει ανάγκη επίμονους και ακούραστους ηγέτες»


KYRIAKH 5 APRILIOY 2009
Πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης διατύπωσε και πάλι ο ο Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην ημερίδα για την Παιδεία, που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο «Κάραβελ». Με αιχμές για τη φερόμενη κόπωση του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε και πάλι το νέο δρόμο για ΄«νέες, τολμηρές πολιτικές με ρεαλισμό και όραμα». "Τα σημερινά σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας απαιτούν νέες, τολμηρές πρωτοβουλίες και επίμονους ηγέτες που δεν κουράζονται από τα προβλήματα του τόπου και τα δικά τους αδιέξοδα", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στην οικονομική συγκυρία, σημεόιωσε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Παιδεία. Επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρκτήρα της Παιδείας με 5% επί του ΑΕΠ για την εκπαίδευση και 2% για την έρευνα, ενώ διαβεβαίωσε ότι από τον πρώτο χρόνο της νέας διακυβέρνησης θα δοθεί 1 δισ.ευρώ για να "ανοίξουν και πάλι τα σχολεία". Απαντώντας στις αιτιάσεις που διατυπώνονται για την προέλευση των χρημάτων, σημείωσε ότι θα προκύψουν από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, την εξάλειψη του κομματισμού και των πελατειακών σχέσων στην Παιδεία, καθώς επίσης και από το τέλος που θα δοθεί σε αδιαφανείς λειτουργίες και διαδικασίες μέσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: