Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Μπροστά με 5% το ΠΑΣΟΚ



ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Με 5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ στην έρευνα της ALCO για το Πρώτο Θέμα, συγκεντρώνοντας 33,4% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί η ΝΔ με 28,4%, το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,6%, ο ΛΑΟΣ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7%.


Επτά στους δέκα ψηφοφόρους ζητούν από τον Κώστα Καραμανλή να παραμείνει αρχηγός της ΝΔ ακόμη και αν ηττηθεί στις εκλογές.
Προβάδισμα 3,6% διατηρεί το ΠΑΣΟΚ και για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με μέτρηση της MRB στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, συγκεντρώνοντας 32,5%. Ακολουθούν ΝΔ με 28,9%, ΚΚΕ 7,8%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,3%, ΛΑΟΣ με 5,5% και Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 40,9% έναντι 37% του Γιώργου Παπανδρέου.
Αντώνης Σαμαράς
Δεν υπάρχει επετηρίδα στην κυβέρνηση υποστηρίζει ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας ότι κάνουν λάθος όσοι ποντάρουν σε ήττα και διαδοχή. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να ορίσει με περισσότερη σαφήνεια το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και να απευθυνθεί στη μεσαία τάξη.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης Στο πολιτικό κόστος που χρεώνεται η κυβέρνηση, λόγω των δυσάρεστων μέτρων που λαμβάνει, για να αντιμετωπίσει την κρίση, αποδίδει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Αρης Σπηλιωτόπουλος Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος προτείνει, μέσω της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, να ισχύσει από τώρα το πριμ των 50 εδρών, επαναφέροντας την ιδέα να γίνει η ερχόμενη αναμέτρηση με τον νέο εκλογικό νόμο.
Θόδωρος Πάγκαλος
Η αυτοδυναμία αποτελεί μονόδρομο για το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αναφέρει ότι έχει τελειώσει η συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τον Αλέκο Αλαβάνο ότι δεν έχει ωριμάσει πολιτικά και υποστηρίζει ότι το ΚΚΕ κινείται στα όρια της νομιμότητας.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: