Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Με 3ετή με αναστολή Φυλάκιση 12 μηνών στη γυναίκα που ενεπλάκη στην αιματηρή επίθεση στην Κυψέλη

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στην 50χρονη γυναίκα που ενεπλάκη στην αιματηρή συμπλοκή στην Κυψέλη μεταξύ δύο αστυνομικών και δύο άγνωστων, μέχρι στιγμής, δραστών.

Η 50χρονη κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου, αλλά της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι μετά το συμβάν βοήθησε τους δύο τραυματίες αστυνομικούς, δίνοντάς τους το κινητό της τηλέφωνο αλλά και τα στοιχεία της μηχανής που διέφυγαν από το σημείο οι δράστες.

Η κατηγορούμενη, μητέρα δύο παιδιών, υποστήριξε στην απολογία της ότι αντέδρασε στον έλεγχο των δύο αστυνομικών γιατί στο σκοτάδι νόμισε πως ελεγχόμενος ήταν οικογενειακός της φίλος τον οποίο περίμενε να περάσει από την οδό Σκιάθου για να πάρει το αυτοκίνητό της.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Δύο αστυνομικοί, που ερευνούσαν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων.

Οι δύο αστυφύλακες 30 και 26 ετών, κατευθύνθηκαν προς την οδό Σκιάθου, όπου είδαν ένα άτομο σε μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.
Την ώρα που ο 30χρονος αστυφύλακας ήλεγχε τον ύποπτο και κάποια στιγμή προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, ενώ ο 26χρονος αστυνομικός τον κάλυπτε, η 50χρονη πλησίασε και τους απέσπασε την προσοχή ισχυριζόμενη ότι ο ύποπτος ήταν ο φίλος της.

Εκείνη τη στιγμή ένα δεύτερο άτομο που δεν είχαν αντιληφθεί, πλησίασε τους αστυνομικούς και πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στον αυχένα τον 30χρονο αστυφύλακα.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ εκτός κινδύνου βρίσκεται ο συνάδελφός του. Newsroom ΔΟΛ

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: