Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Τα κόμματα χωρίζουν, το face book ενώνει...



Κυριακή, 29.03.09

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν… ζητεί κομματικές ταυτότητες. Το facebook άνοιξε νέους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ των βουλευτών, τους οποίους, αν και χωρίζουν τα έδρανα της Βουλής, ο διαδικτυακός τόπος τούς ενώνει!

Νέοι και έμπειροι βουλευτές δηλώνουν φίλοι συναδέλφων τους που ανήκουν σε αντίπαλο στρατόπεδο, ενώ ένα προσεκτικό σερφάρισμα στις προσωπικές ιστοσελίδες αποκαλύπτει αξιοσημείωτους «δεσμούς» για… εσωκομματικές ισορροπίες.

Παράδειγμα: Ο Μίμης Ανδρουλάκης μετρά 4.880 φίλους, ανάμεσά τους το βουλευτή της Ν.Δ. στη Λάρισα Κώστα Αγοραστό και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο. Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ έχει 4.995 φανατικούς φίλους, μεταξύ των οποίων -εκτός από τον Μίμη Ανδρουλάκη που έχει… ανταποδώσει τη φωτογραφία του στη λίστα του Ανδρέα- τον Νίκο Μπίστη, την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τη Μιλένα Αποστολάκη και τον «γαλάζιο» Κώστα Αγοραστό.

Στη Β’ Αθηνών, πάλι, που φαίνεται ότι έχει ως χόμπι… το facebook, η γραμματέας Γυναικών Ν.Δ. και βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα μετρά 4.007 φίλους, μεταξύ των οποίων τον πρώην «τσάρο» Γιώργο Αλογοσκούφη! Στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού Οικονομίας θα βρει κανείς 1.482 φίλους. Ανάμεσά τους ποιον άλλον; Τον Κώστα Αγοραστό! Ο «γαλάζιος» της Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου -της νέας γενιάς κι αυτός- έχει δηλωμένη τη φιλία του υφυπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του βουλευτή Αχμέτ Ιλχάν.

Φαν κλαμπ
Σπάει… όλα τα ρεκόρ η Εύα Καϊλή, που έχει τρεις γεμάτες σελίδες και χιλιάδες φίλους. Η μία μόνο από αυτές αριθμεί 4.342 φίλους και 3.889 υποστηρικτές. Φαν κλαμπ διαθέτει και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με 297 οπαδούς, (το φαν κλαμπ είναι μία πιο... απαιτητική κατάσταση όπου οι συμμετέχοντες «κόβουν φλέβες» για τον εκλεκτό τους), όπως και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Πολιτισμού μπορεί να υπολογίζει στην ψήφο 561 υποστηρικτών, σε 210 μέλη του φαν κλαμπ και σε 149 οπαδούς του που έχουν συστήσει γκρουπ.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης χαμογελά όταν βλέπει ότι η ιστοσελίδα του έχει 4.507 φίλους, ανάμεσά τους τον Κώστα Αγοραστό και τον πρώην βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Γαλαμάτη. O Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει το δικό του γκρουπ με 249 μέλη, όμως στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δικτυωθεί για τα καλά: 4.967 είναι οι «ορκισμένοι» φίλοι του, όπως η Μιλένα Αποστολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετρά 5.996 υποστηρικτές, η Αννα Διαμαντοπούλου 5.003 φίλους. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανταλλάσσει μηνύματα με 1.269 φίλους και ο Χρήστος Παπουτσής με 221, μεταξύ των οποίων η πρώην βουλευτής Ελένη Ανουσάκη, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Στέφανος Τζουμάκας. Η Ολγα Κεφαλογιάννη δεν διαθέτει ιστοσελίδα προσωπική αλλά γκρουπ με 455 μέλη, όπως και η Λιάνα Κανέλλη με 969 μέλη. Το γκρουπ της Ελενας Ράπτη αριθμεί 401 μέλη και μία ακόμη σελίδα με 584 υποστηρικτές. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει προσωπική ιστοσελίδα με 2.230 φίλους, ανάμεσά τους τον πρώην βουλευτή Ν.Δ. Δημήτρη Κωνσταντάρα, το βουλευτή Α’ Πειραιά Παναγιώτη Μελά.

Διαδικτυακές συνομιλίες
Ο Κώστας Αγοραστός τα λέει διαδικτυακά με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός καμαρώνει για το γκρουπ του που αριθμεί 1.604 μέλη. Η Λούκα Κατσέλη έχει το δικό της γκρουπ με 302 μέλη, ενώ ο Παναγιώτης Μελάς στους 724 φίλους του μετρά και τη Νατάσα Ράγιου, αλλά και τον πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκο Καραχάλιο. Ο Νίκος (Καραχάλιος) έχει 718 φίλους στην προσωπική ιστοσελίδα του, όπως τον Ιορδάνη Τζαμτζή, τον πολιτευτή Θεόδωρο Δαμιανό, τη Νατάσα Ράγιου, την Εύα Καϊλή, τη Ρόδη Κράτσα (ευρωβουλευτής).

Η Φώφη Γεννηματά, αναμφίβολα, σαρώνει με 4.856 φίλους στην ιστοσελίδα της, όπως και ο Κώστας Σκανδαλίδης με 4.883 φίλους, μεταξύ των οποίων η Τώνια Αντωνίου, η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ μια ματιά στους φίλους του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη δείχνει ένα φαν κλαμπ με 424 υποστηρικτές.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: