Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Έχασαν τον 3χρονο άγγελό τους λόγω γραφειοκρατίας

Έχασαν τον 3χρονο άγγελό τους λόγω γραφειοκρατίαςΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 -madata,gr kai zougla.gr

"Νιώθω σαν να κηδεύσαμε το παιδί μας για δεύτερη φορά». Τα λόγια της Γεωργίας Βασιλέλλη, γροθιά στο στομάχι για το ανάλγητο κράτος και τους τραπεζίτες, που άφησαν το παιδί της να ξεψυχήσει για λόγους… γραφειοκρατικούς.

Η ιστορία του Παναγιώτη, του ξανθού αγγέλου με τα γαλάζια μάτια, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από οκτώ χρόνια. Ο τρίχρονος Παναγιώτης από τη Μυτιλήνη χτυπήθηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, το νευροβλάστωμα και «έφυγε» τα χαράματα της Κυριακής 5 Μαρτίου του 2001, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Μαζί με τους γονείς και όλους τους Έλληνες που είχαν συγκεντρώσει χρήματα από το υστέρημά τους, ώστε ο μικρός Παναγιώτης να πάει στο νοσοκομείο «Memorial» της Νέας Υόρκης, όπου τον είχαν δεχτεί, και να δώσει τη μάχη του να κρατηθεί στη ζωή. Συνολικά, 120 εκατομμύρια δραχμές συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των πολιτών, όμως το ποσό δεν εκταμιεύτηκε ποτέ, γιατί δεν το επέτρεψαν τα μεγαλοστελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα ο μικρός Παναγιώτης να μην μπορέσει ποτέ να κάνει το ταξίδι προς την ελπίδα.

Ο δικαστικός αγώνας

Εδώ και 8 χρόνια, οι γονείς του Παναγιώτη, ο Ευστράτιος και η Γεωργία, δίνουν τη δική τους μάχη στα δικαστήρια, προκειμένου έστω και μετά θάνατον να δικαιωθεί ο ξανθός άγγελος. Προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής του μικρού Παναγιώτη.

Οι μνήμες θα ζωντανέψουν ξανά στον Άρειο Πάγο. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν πέντε άτομα, τέσσερις τραπεζίτες της Εθνικής Τράπεζας και ένας γιατρός.

Αρχικά, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, οι 5 είχαν παραπεμφθεί για την πράξη της θανατηφόρου εκθέσεως, με αποτέλεσμα να χαθεί άδικα το τρίχρονο αγγελούδι. Μετά από έφεση όμως που άσκησαν, το Εφετείο Αιγαίου έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη επέμεινε. Υπέβαλε αίτηση στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι για να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση και έκανε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου. Έτσι, στις 8 Απριλίου, οι πέντε θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο.

Μια ημέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, θα ξεκινήσει η εκδίκαση και της δεύτερης υπόθεσης που αφορά στην αγωγή της οικογένειας κατά της Εθνικής Τράπεζας και των υπευθύνων στελεχών της, με την οποία ζητούν αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για ψυχική οδύνη.

Αρχικά, η οικογένεια του Παναγιώτη δικαιώθηκε, όμως η Εθνική άσκησε έφεση και η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών.

Σκοπός της Γεωργίας και του Στράτου Βασιλέλλη είναι να διατεθούν τα χρήματα αυτά για την κατασκευή συμβουλευτικού ιδρύματος στη Γέρα Λέσβου, την ιδιαίτερη πατρίδα του μικρού Παναγιώτη, αλλά και μια τράπεζα μυελού των οστών, ώστε να βοηθηθούν και άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

«Γιατί έπρεπε να συμβεί στο δικό μου παιδί;» Αυτό είναι το μαράζι της Γεωργίας Βασιλέλλη, της μάνας που είδε το αγγελούδι της να σβήνει μέσα στην αγκαλιά της. «Νιώθω σαν να κηδεύσαμε το παιδί μας για δεύτερη φορά», προσθέτει και δηλώνει στη «zougla.gr» ότι η ίδια και ο σύζυγός της δε θα σταματήσουν μέχρι να δικαιωθεί η μνήμη του Παναγιώτη.

Κυριευμένη από την οργή και τον πόνο, η Γεωργία Βασιλέλλη ομολογεί ότι δε θα ησυχάσει, αν δε δει τους ενόχους να πληρώνουν, αν δεν τους δει να πονάνε όπως πόνεσε και η ίδια.

«Δεν του άξιζε του Παναγιώτη μου να φύγει έτσι. Τα σκυλιά και τα γατιά τα πηγαίνουν παντού. Το δικό μου μωρό τι ήταν;».

διαβάστε αναλυτικά στο zougla.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια: