Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ομάδες κρούσης ταχείας επέμβασης σχεδιάζει η Αστυνομία να αντιμετωπίσει την αυξημένη εγκληματικότητα "Ξυπνάει" η ΕΛ.ΑΣ




Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Στο Μαξίμου πήγε ο Αβραμόπουλος να συζητήσει με τον Καραμανλή θέματα του υπουργείου Υγείας.

***

Λέτε να του μίλησε και για το Νοσοκομείο Κατερίνης; Δεν νομίζω. Κάποιος μου είπε ότι τρελαίνεται ο πρόεδρος όταν ακούει λόγια και δικαιολογίες και το φέρει βαρέως για εκείνη την προεκλογική του δήλωση το 2004 ότι δηλαδή σε ένα χρόνο θα ερχόταν να εγκαινιάσει το νοσοκομείο Κατερίνης.

***

Και μεις βαρέως το φέρουμε πρόεδρε. Τα 4 τελευταία χρόνια ανακοινώθηκε πάνω από 10 φορές ότι τελειώνει, μάλιστα τις παραμονές των εκλογών του 2007 το γιορτάσαμε δεόντως. Αφού και οι υποψήφιοι της Ν.Δ. μας διαβεβαίωσαν ότι σ’ένα εξάμηνο θα γίνουν τα εγκαίνια. Ρίξαμε μάλιστα και πυροτεχνήματα στην πλατεία Ελευθερίας να ξορκίσουμε τον Μπατατούδη.

***

Και ήρθε και ο Μάρτης κι άλλος Μάρτης και θα’ρθει και ο άλλος και ο Αβραμόπουλος λέει ότι τώρα γυρίζουμε σελίδα κι όλα θα λυθούν, αφού απαλλάχθηκε το ΕΣΥ από τη νοοτροπία ΠΑΣΟΚ.

***

Και σαν δεν ντρέπεται ο άνθρωπος, τον είχα και σε εκτίμηση, που άφησε τα νοσοκομεία χωρίς γάζες και πλάκωσαν οι κλητήρες τις κατασχέσεις και τους άφησαν μόνο με πάπιες και καθίκια.

***

Ήταν και ο οικογενειακός γιατρός της αρεσκείας μας, που μας έταξαν αλλά δυστυχώς κινδυνεύουμε να χάσουμε και τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί τα έπαιξαν στον τζόγο οι κουμπάροι.

***

Είναι φοβερός, πάντως ο Αβραμόπουλος. Τα λέει τόσο ωραία, τόσο πειστικά που και το μεγαλύτερο ψέμα φαντάζει γεγονός. Έτσι πρέπει να είναι οι αρχηγοί. Άξιος.

***

Πέστε τουλάχιστον ένα συγνώμη. Μήπως είναι το πρώτο που θα πείτε; Ίσως αυτό να σας σώσει, γιατί έρχονται πάλι εκλογές και σας βλέπω στην πλατεία να ετοιμάζεστε για εγκαίνια. Και μην ξεχάσετε και τα πυροτεχνήματα.

***

Γυρίζουμε όμως σελίδα και στην ΕΛ.ΑΣ. Επειδή τώρα τελευταία νιώθουμε λίγο ανασφαλείς, η πολιτεία αναγκάζεται να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους κακοποιούς. Τους είχε χαλαρά ως τώρα, μπας και πάρει καμιά ψήφο αλλά τέλος.

Τώρα θα δείτε, τι εστί Ελληνική Αστυνομία.

***

Γυρίζουμε όμως σελίδα και στην οικονομία. Ο φιλελευθερισμός δεν αποτελεί θέσφατο ούτε πρέπει να’χουμε εμμονές και να’μαστε προσκολλημένοι στις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Έτσι καλό είναι που και που, όταν τα βρίσκουμε μπαστούνια να θυμόμαστε και τον κρατικό παρεμβατισμό.

***

Αυτά βέβαια και άλλα πολλά χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια να τα μάθουμε, όμως δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, γιατί το κακό παράγινε.

***

Όταν έχουμε αύξηση 250% σε ακάλυπτες επιταγές μέσα σ’ένα χρόνο, αυτό δεν είναι ένα ηχηρό μήνυμα ότι οδεύουμε στην καταστροφή;



kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: