Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Βρείτε σοβαρούς επενδυτές και … το ξανασυζητάμε

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009
Επίσκεψη «πίεσης» για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος της δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στη Βόρεια Πιερία, πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στο υπουργείο Μεταφορών Πιερική αποστολή, αποτελούμενη από τους βουλευτές του νομού Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουκοδήμο, τον νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, του δημάρχους Μεθώνης Κ. Αβραμίδη και Πύδνας Δ. Βασιλειάδη, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πιερίας Ηλ. Χατζηχριστοδούλου και τον νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου Σ. Βαρδάκα.
Οι παραπάνω συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρη Πλατή, και εξέθεσαν εκ νέου τα επιχειρήματά τους για την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, υπογραμμίζοντας πως είναι έργο εθνικής και όχι μόνο τοπικής εμβέλειας, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης.

Τόνισαν ακόμη τα πλεονεκτήματά του (γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη, άρτια οδική και σιδηροδρομική δικτύωση, ύπαρξη του λιμανιού της Πύδνας), τα οποία καθιστούν το εγχείρημα βιώσιμο.

Βασικό επιχείρημα της Πιερικής αποστολής ήταν ότι το Εμπορευματικό Κέντρο της Β. Πιερίας θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τα άλλα υπάρχοντα ή δρομολογημένα εμπορευματικά κέντρα που λειτουργούν στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Επεσήμαναν δε, ότι η υλοποίηση του έργου μπορεί να γίνει τμηματικά με σταδιακή καταβολή των όποιων χρηματοδοτήσεων.

Όπως φάνηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών δεν εξέφρασε κανένα αντεπιχείρημα, ζήτησε ωστόσο από τους εκπροσώπους της Πιερίας να του προσκομίσουν σοβαρές επενδυτικές προτάσεις για το συγκεκριμένο έργο, ώστε να υπάρξουν εξελίξεις.

Κατά κοινή ομολογία (εκ του κοινού ανακοινωθέντος που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων), «ήταν η πρώτη φορά που έγινε ουσιαστική συζήτηση με κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο έργο και τις προοπτικές υλοποίησής του και συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι αναφορικά με τη χρηματοδότησή του».

«Είναι πλέον ξεκάθαρη η βούληση να προωθηθεί το έργο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. Ενώ, επιλογικά, προσθέτουν: «Οι τοπικοί φορείς θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με το Υπουργείο και η συνάντηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Πολιτεία

kraxtis-gr.blogspot.com







Δεν υπάρχουν σχόλια: