Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Νέα εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ


Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Και οι δύο όμως αναφέρθηκαν μάλλον με κριτική διάθεση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι χρειάζονται μέτρα και όχι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι με το παρόν εκλογικό σύστημα οι εκλογές θα οδηγούσαν σε ακυβερνησία. Υποστήριξε μάλιστα, ότι δεν είναι βέβαιος αν και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θέλει εκλογές αυτή την ώρα και ότι τις ζητάει μόνο και μόνο για εσωκομματική κατανάλωση.
Όσον αφορά στην οικονομική πολιτική, εξέφρασε την άποψη ότι μόνο η ΝΔ και η κυβέρνηση Καραμανλή μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση, άφησε ωστόσο αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, λέγοντας ότι «η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια» και προσθέτοντας ότι «σήμερα επιβεβαιώνεται από όλους -και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- η άποψή που εξ αρχής είχα εκφράσει, ότι θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαρθρωτικές τομές, που ούτως ή άλλως απαιτούνται». Ακόμη, επιτέθηκε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια χαρακτηρίζοντας τον «παιδονόμο» και τονίζοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε κανέναν Αλμούνια, για να μας πει τι συμβαίνει».

ΑΛΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: