Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Όχι Σουφλιά στη νομιμοποίηση ημιυπαίθριων.

Διευκρινήσεις για το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων και τα σχέδια της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει "νομιμοποίηση" αλλά "τακτοποίηση"
Οπως εξήγησε, η Επιτροπή που έχει συσταθεί, συζητά το θέμα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, να μην μπορούν δηλαδή να κατεδαφιστούν, και τα αποτελέσματά της θα είναι έτοιμα το Μάιο. Νομιμοποίηση δεν μπορεί να γίνει, σημείωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.
Ερωτηθείς για το θέμα του Κτηματολογίου ο κ. Σουφλιάς επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν πρόστιμα για όσους κατέθεσαν εκπρόθεσμες δηλώσεις στα γραφεία Κτηματογράφησης.
Και παράπλευρα διόδια στον Αγιο Στέφανο
Όσον αφορά εξάλλου το θέμα των διοδίων, ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφιστεί από 263 βουλευτές το 2007 στη Βουλή, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου θα τοποθετηθούν παράπλευρα διόδια.
Αυτό, εξήγησε, γίνεται για να εμποδιστούν τα φορτηγά να αποφεύγουν την καταβολή διοδίων στις Αφίδνες. Σήμερα τα φορτηγά, είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αποφεύγουν τα διόδια των Αφιδνών μέσω του Αγίου Στεφάνου και των παράπλευρων δρόμων.
Οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Στεφάνου και του Κρυονερίου δεν πρόκειται να πληγούν από το μέτρο, διότι όσοι κατευθύνονται προς την Αθήνα, θα μπαίνουν στην εθνική από τους παράπλευρους δρόμους που θα βελτιωθούν, υποστήριξε ο κ. Σουφλιάς και έκανε λόγο για παραπληροφορηση ότι θα πληγούν οι κάτοικοι των γύρω δήμων.
Οπως διευκρίνισε, οι σταθμοί διοδίων που προβλέπει το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού, θα είναι τρεις μετωπικοί και κάποιοι παράπλευροι, όπως του Αγίου Στεφάνου.
Τα παράπλευρα διόδια στον Αγιο Στέφανο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν προς το τέλος του έτους, αφού βελτιωθεί το τμήμα της εθνικής από τη Μεταμόρφωση έως τη Σκάρφια, που είναι το συγκεκριμένο τμήμα παραχώρησης.
Tέλος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί άμεσα ποσό 1,4 εκατ. € για την αποκατάσταση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, και τη βελτίωση των υποδομών του.
Όπως διευκρίνισε, 700.000 ευρώ θα διατεθούν από το ΕΤΕΡΠΣ, που είναι φορέας του υπουργείου και άλλα 700.000 ευρώ θα προσφερθούν από το Ιδρυμα Λάτση.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: