Τσακαλώτος: Αν πάμε Μάιο-Ιούνιο με την αξιολόγηση, καήκαμε


..

Εν αναμονή της επιστροφής των Θεσμών
Τσακαλώτος: Αν πάμε Μάιο-Ιούνιο με την αξιολόγηση, καήκαμε

Αθήνα: Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλιώς αν πάει για Μάιο-Ιούνιο «καήκαμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Βουλή.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε «αγκάθια» που προέκυψαν με τους εκπροσώπους των Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφού λείψουν για μια εβδομάδα θα επιστρέψουν ίσως στα μέσα της άλλης εβδομάδας και μέχρι τα τέλη του μηνός θα κλείσει η αξιολόγηση για να ανοίξει μετά η συζήτηση για το χρέος.

«Οι θεσμοί συμφωνούν με την αρχιτεκτονική των πραγμάτων που προτείνουμε. Δέχονται τις προθέσεις μας, αλλά λένε ότι πρέπει να βγαίνουν οι αριθμοί. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε με συστηματικό τρόπο για το πώς θα φθάσουμε στους στόχους», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητούνται ο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου του περασμένου Δεκεμβρίου με διατάξεις του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος».

Από τότε που θα επιστρέψουν θα έχουμε άλλες δύο εβδομάδες προθεσμία για να κλείσουμε την συμφωνία, σημείωσε, για να υπογραμμίσει ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τώρα και πάει για Μάιο – Ιούνιο, «καήκαμε», διότι δεν θα μπορούμε να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο της οικονομίας σε ενάρετο κύκλο, όπως είπε.

Ενημέρωσε δε ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στα εργασιακά δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ενώ έκανε λόγο για «δικαιολογημένη μεταρρυθμιστική κόπωση της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.philenews.com