Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κυβέρνηση: Η Τροχαία θα σταματήσει τα τρακτέρ

..

Κυβέρνηση: Η Τροχαία θα σταματήσει τα τρακτέρ


Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να φτάσουν τατρακτέρ στο Σύνταγμα, γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι "υπάρχουν νόμοι και κανόνες, νομίζω ότι η Τροχαία θα λάβει τα μέτρα της".

"Αν ανέβω με το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο, νομίζω πως η Τροχαία θα με σταματήσει. Επιπλέον, υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας", τόνισε, ενώ αναφερόμενη στο αγροτικό, είπε: "Η πρόθεση για ειλικρινή διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά όχι από μηδενική  βάση. Στόχος να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Αυτοί που τώρα τους αγκαλιάζουν είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Η κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο για την καλύτερη δυνατή λύση".

Πώς θα αντιδράσει η ΕΛ.ΑΣ


Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΠΟΑΣΥ Στ. Μπαλάσκα, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ΜΑΤ να μην υπακούσουν σε εντολές που θα τους δοθούν, προκειμένου να μπλοκάρουν τους αγρότες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε: "Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες. Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο".

"Είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής. Σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλομπ και τις ασπίδες, αποφασίστηκε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ", πρόσθεσε.

http://admin.nooz.gr/Uploads/trakter211162.jpg

Αγρότες: Διαφωνία για την κάθοδο στην Αθήνα

Έντονες διεργασίες στο μέτωπο των αγροτών. Σήμερα κλείνουν επ' αόριστον τα Τέμπη, ενώ οι αγρότες του μπλόκου δηλώνουν πως θα συζητήσουν με τον πρωθυπουργό. Διαφωνίες υπάρχουν - σύμφωνα με πληροφορίες - μεταξύ των μπλόκων για το σχέδιο της καθόδου στην Αθήνα.

Πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων εντός της ημέρας.
Ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, αναφέρει πως η πρόταση της καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής, με τα επιχειρήματα να ποικίλουν μεταξύ των διαφωνούντων.  

Από επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και ΚτηνοτρόφωνΧρήστο Γκόντια, προκύπτει ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν επιθυμούν κάθοδο στην πρωτεύουσα - αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των εκπροσώπων του κλάδου, στην Αθήνα.

Οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών, χαιρετούν την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα, με τον επικεφαλής, Θόδωρο Πανακωνσταντίνου, να υπογραμμίζει την "ανάγκη για ενότητα και μαζική συμμετοχή".

Σημειώνεται πως συμφωνία φαίνεται να υπάρχει στο αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και τουφορολογικού για να καταρτισθούν από μηδενική βάση με τη δική τους συμμετοχή. Έχουν απορρίψει εξαρχής προσέλευσή τους σε διάλογο μέσω Επιτροπών της Βουλής, όπως η Επιτροπή Παραγωγής καιΕμπορίου.

Κλείνουν επ' αόριστον τα Τέμπη

Επ' αόριστον κλείνει από τις 12:00, η κοιλάδα των Τεμπών. Αντιπροσωπεία των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών οδεύει προς τον Προμαχώνα όπου, στη μία το μεσημέρι, υπάρχει προγραμματισμένηπανελλαδική συνάντηση μπλόκων.

Εκεί, θα παρουσιάσουν προς του εκπροσώπους των μπλόκων που θα συμμετάσχουν και το κείμενο με τις τεκμηριωμένες -όπως λένε- προτάσεις τους, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής, που έδωσαν στην δημοσιότητα και αποτελούν προϊόν συνεργασίας και με το μπλόκο των Μικροθηβών.

Στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να τύχουν της έγκρισης και λοιπών μπλόκων που θα τις υπογράψουν.

Το κείμενο θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο βασικός αποδέκτης αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα και οι αγρότες αναμένουν από τους αποδέκτες να μελετήσουν τις προτάσεις τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

"Θα έρθουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό"

Διαφωνούν με τη δυναμική κινητοποίηση στο Σύνταγμα οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών, οι οποίοι, όπως είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο εκπρόσωπός τους Τριαντάφυλλος Τσινούλης, θα μεταβούν στην Αθήνα όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

"Διαφωνούμε να πάμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην Αθήνα και να κάνουμε σκηνάκια", είπε και πρόσθεσε: "Θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε. Θα καθίσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό".

Σε ερώτηση, αν έχει δημιουργηθεί ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο με δεδομένο ότι οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών δεν συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε στη Νίκαια, ο κ. Τσινούλης απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι κοινά.

http://admin.nooz.gr/Uploads/Agrotes03432429934.JPG

Αποκλείουν το "Μακεδονία"

Σε αποκλεισμό του αεροδρομίου “Μακεδονία” θα προχωρήσουν οι αγρότες σήμερα, σύμφωνα με τον αγρότη, Δημήτρη Παπαδάκη.

“Θα ανέβουμε πάνω στην αερογέφυρα Θέρμης με τα τρακτέρ και θα την κλείσουμε, ενώ το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια θα φρακάρει τον δρόμο και το μπλόκο στο αεροδρόμιο θα κλείσει τη διασταύρωση στο 'Μακεδονία'. Δεν θα αφήσουμε να περάσει κανείς, παρά μόνον ασθενοφόρα και περιστατικά που χρήζουν ιατρικής κάλυψης. Υπάρχει είσοδος για το αεροδρόμιο από το καζίνο, που βρίσκεται δίπλα. Ζητάμε κατανόηση από τον αστικό πληθυσμό. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας και το δικαίωμά μας να μείνουμε στην ελληνική ύπαιθρο”.

Κλειστός ο Προμαχώνας, ουρές φορτηγών

Κλειστό παραμένει και σήμερα για ένατη συνεχή μέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει τα 30 χλμ, σύμφωνα με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αγρότη Βισαλτίας, μέλους της συντονιστικής επιτροπής,Στέργιου Λίτου.

Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο φαίνεται να έχουν παγιώσει την τακτική ανοίγματος των συνόρων αργά το βράδυ για τα ΙΧ οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία. Πάντως, η κατάσταση στον Προμαχώνα ...μυρίζει μπαρούτι, καθώς οδηγοί φορτηγών, προερχόμενοι από την γείτονα, δηλώνουν αγανακτισμένοι.

Ενδεικτικό της έντασης είναι περιστατικό που συνέβη στις 02.30, όταν πέντε οδηγοί νταλίκας έσπασαν τις μπάρες στα ελληνικά σύνορα και κινούμενοι με τα οχήματά τους προς τις αστυνομικές δυνάμεις πριν το μπλόκο των αγροτών, έδειξαν αποφασισμένοι να περάσουν. 
Εξάλλου, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, άνοιξε από αργά χθες τη νύχτα έως και τις 11 σήμερα το πρωί, οπότε έκλεισε εκ νέου.
ΝΟΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: