Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Για την τιμή των όπλων η Εθνική στο Μπέλφαστ

Τέλος στο αρνητικό σερί των 11 αγώνων χωρίς νίκη καλείται να βάλει σήμερα η Εθνική Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βόρειο Ιρλανδία για την 9η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2016.
Η τελευταία επιτυχία της «γαλανόλευκης» ήταν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όταν είχε επικρατήσει της Ακτής Ελεφαντοστού και τότε είχε προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης και στη συνέχεια αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.
Από τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι και χθες ήταν η στιγμή του… ξεσπάσματος από τον Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως «δεν μπορώ να το φανταστώ ότι κάποιος αύριο θα μπει στο γήπεδο και δεν θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο από μας. Πόσο πιο χαλιά μπορούμε να πάμε; Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο. Θα αποδείξω το 200%. Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Ας σταματήσουμε τις ειρωνείες».
Αυτή είναι η αλήθεια και η κατάσταση γενικότερα στα αποδυτήρια. Πρώτα από όλους οι διεθνείς δεν θέλουν να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα και θέλουν να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί για την απόδοσή τους. Άλλωστε, ακόμη ένα κίνητρο είναι το σημερινό πάρτι των Βορειοιρλανδών που θα μπορούσαν να χαλάσουν οι Έλληνες διεθνείς, αφού οι γηπεδούχοι χρειάζονται δύο βαθμούς για να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στα γήπεδα της Γαλλίας.
Ο Κώστας Τσάνας αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μόρα και Χολέμπας. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Τζιόλη, με εσωτερικούς μέσους τον Σάμαρη και τον Κονέ. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν ο Φορτούνης, ο Καρέλης και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Βελλίδης, βύντρα, Σταφυλίδης, Τζανετόπουλος, Κίτσιου, Πέλκας, Ταχτσίδης, Μάνταλος και Αραβίδης. Τιμωρημένος είναι ο Μανωλάς, ενώ αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά του, ο Μάικλ Ο’ Νιλ θα παρατάξει με σύστημα 4-1-4-1 τη Βόρειο Ιρλανδία. Η πιθανότερη ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Μακ Γκόβερν, Χιουζ, Μπρουντ, Μακ Όλεϊ, Κάτσκαρτ, Μακ Ναϊρ, Ντάλας, Ντέιβις, Νόργουντ, Κόρι Έβανς και Μαγκένις. Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Κάρολ, Μάνους, Φέργκουσον, Χόντσον, Μακ Κουρτ, Ράιαν Μακ Λάφλιν, Μακ Γκιν, Γουόρντ, Μακ Κέι, Γκριγκ, Μπόις. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Λάφερτι, Μπέιρντ, Κόνορ Μακ Λάφλιν.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: