Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σύλληψη πρωταγωνιστή διαφήμισης για εισαγωγή ηρωίνης

Μετέφερε δια της μεθόδου της καταπόσεως, ποσότητα ηρωίνης σε 58 αυτοσχέδιες ωοειδείς συσκευασίες
Ένας 37χρονος από τη Νιγηρία, ο οποίος έγινε γνωστός πριν μερικά χρόνια στο Πανελλήνιο μέσω διαφήμισης για εταιρεία..
κινητής τηλεφωνίας με το ψευδώνυμο «Πίου», παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της εισαγωγής στη χώρα μας ποσότητας ηρωίνης.

Ο 37χρονος συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 37χρονο, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μετέφερε δια της μεθόδου της καταπόσεως, ποσότητα ηρωίνης σε 58 αυτοσχέδιες ωοειδείς συσκευασίες, συνολικού βάρους 1 κιλού και 285 γραμμαρίων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα ηρωίνης), από χώρες της Αφρικής προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Επίσης δεν έχει εξακριβωθεί ποιος θα ήταν ο παραλήπτης της ηρωίνης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν παντρεμένος με μια γυναίκα από τα Χανιά και έχει δυο ανήλικα παιδιά. Επίσης έπαιζε σε μια τοπική ομάδα ποδοσφαίρου των Χανίων. Πριν από περίπου δυο χρόνια έφυγε από τη Κρήτη και σε όσους τον γνώριζαν έλεγε ότι ασχολείται με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 37χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα και δέχθηκε όταν του έγινε η σχετική πρόταση για τη μεταφορά των ναρκωτικών έναντι αμοιβής.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: