Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ - Ο "Γερμανός" του ΠΑΟΚ

Το γερμανικό όνειρο στα χνάρια του “Κούλη”, ένας Ολυμπιακός που είχε πάντα μάτια πάνω του και το νέο “στοίχημα” του Ιγκόρ Τούντορ.
Στα 16 του νιώθει πως η Κατερίνη τον...
πνίγει. Τα όνειρα του ταξιδεύουν πάνω από την Ελλάδα και μοιάζει αποφασισμένος να αφήσει πίσω του οικογένεια και φίλους προκειμένου να ακολουθήσει τα χνάρια του “Κούλη”.

Μπορεί ο Ραούλ να είναι το ποδοσφαιρικό του είδωλο, αλλά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα αποτελεί πάντα το παράδειγμά του. Πέρα από την Κατερίνη και τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα που έκαναν και οι δύο στην ομάδα του ΓΑΣ Σβορώνου (έστω και με κάποια χρόνια διαφορά), η Γερμανία θα αποτελεί ένα ακόμη κοινό σημείο αναφοράς.

Τον Ιανουάριο του 2011 και έχοντας κλείσει μόλις τα 16, η Χοφενχάιμ τον καλεί κοντά της και ο πιτσιρικάς θα αγωνιστεί στην ομάδα U17 για έξι μήνες στο πρωτάθλημα της Bundesliga. Για λόγους σπουδών μετακομίζει στην Μανχαϊμ και για περίπου ένα χρόνο δοκιμάζεται στην ομάδα U19.

Το όνειρο για τον Γιάννη Μυστακίδη αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά... Η Γερμανία του ανοίγει πολλές πόρτες, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός ψάχνεται για τον επαναπατρισμό του.

Γυρνάει την πλάτη του στην Ελλάδα και “χτίζει” το ποδοσφαιρικό του μέλλον σε μια χώρα που αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, μέσα από την σκληρή δουλειά, την πειθαρχία, αλλά και τις σωστές υποδομές. 

Χοφενχάιμ, Καρλσρούη, Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ και Φράιμπουργκ του προσφέρουν ένα καλό συμβόλαιο. Κρίνει πως η καλύτερη επιλογή για εκείνον είναι η Φράιμπουργκ, καθώς του προσφέρουν και την δυνατότητα της πρόσβασης στην Πανεπιστημιούπολη της περιοχής. Τουλάχιστον μέχρι πέρσι το καλοκαίρι...

Μπορεί ο Ολυμπιακός να τον... έψηνε καιρό για να επιστρέψει στην Ελλάδα, ωστόσο, την μεγάλη απόφαση την παίρνει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Καλές συστάσεις και μερικές ημέρες δοκιμασίας στο Ελατοχώρι του χαρίζουν ένα τριετές συμβόλαιο στο Δικέφαλο.

“Εφυγα απο το Φράιμπουργκ, γιατί δέχτηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ και χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το ναί. Εγώ προτίμησα να έρθω σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή μου” , χαρούμενος και αποφασισμένος ακόμη και τότε που του ανακοίνωσαν πως θα δοθεί πρώτα δανεικός στον Πιερικό. 

Υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει πιο δυνατός και θα “παλέψει”. Η πρώτη... μάχη -αυτής της εμπιστοσύνης του Ιγκόρ Τούντορ- κατακτήθηκε. Ξέρει όμως πως ακολουθούν κι άλλες...
http://www.paok24.com/podosfairo/47945/o-germanos-tou-paok

Δεν υπάρχουν σχόλια: