Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Χρυσόγονος: Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία, δεν είναι απεριόριστος ο χρόνος


..

Μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μία ρήξη που δεν έχουμε προετοιμάσει υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, επισημαίνοντας ότι «το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου είναι καυτό».
«Ανώδυνη δεν θα είναι καμία συμφωνία. Από την άλλη μεριά, μία έστω και μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μία ρήξη που δεν την έχουμε προετοιμάσει, που δεν έχουμε προετοιμάσει ούτε τον κόσμο γι’ αυτήν και θα είχε ως συνέπεια πιθανόν, στο τέλος, να υποχρεωθεί η χώρα σε ακόμα σκληρότερα μέτρα από αυτά που θα μας υπαγόρευαν πριν από την απόπειρα ρήξης», δήλωσε στον Real FM, ο κ. Χρυσόγονος.
Χρυσόγονος: Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία, δεν είναι απεριόριστος ο χρόνος
© Sofokleousin.gr Χρυσόγονος: Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία, δεν είναι απεριόριστος ο χρόνος

«Πρέπει», πρόσθεσε, «να καταλήξουμε, δεν είναι απεριόριστος ο χρόνος. Το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου είναι, όχι μόνο κυριολεκτικά καυτό από άποψη θερμοκρασιών στη χώρα μας, αλλά και μεταφορικά “καυτό”, λόγω της συσσώρευσης δανειακών υποχρεώσεων. Πρέπει να πληρώσουμε, σε αυτό το τρίμηνο, περισσότερα από 11 δισ. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν αυτά τα λεφτά από φορολογικά ή άλλα τακτικά έσοδα του Δημοσίου», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα αυτά «πρέπει να βρεθούν από δανεικά». «Δανεικά», εξήγησε, «δεδομένου ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές, μόνο οι δημόσιοι δανειστές μπορούν να μας δώσουν και μάλιστα, ούτε καν δεν αρκεί η εκταμίευση της τελευταίας εκκρεμούσας δόσης των 7 δισ. Χρειάζονται και άλλα, από το 7 έως το 11 υπάρχει και επιπλέον απόσταση».
«Πρέπει, λοιπόν, να οδηγηθούμε σε λύσεις, διότι αλλιώς κινδυνεύουμε με στάση πληρωμών και μάλιστα, χωρίς να έχουμε προετοιμάσει ρήξη», επισήμανε ο κ. Χρυσόγονος, τονίζοντας: «Αυτήν την στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια εικόνα και βεβαίως, ούτε προς τα μέσα έχει υπάρξει εξαγγελία ρήξης ή εντολής για ρήξη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: