Αντεπίθεση Σακελλαρίδη στη ΝΔ για τα περί «φοροεπιδρομής» «ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ...»...

«ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ...»
Αντεπίθεση Σακελλαρίδη στη ΝΔ για τα περί «φοροεπιδρομής»
Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση, στρέφοντας τα πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις κατηγορίες περί «σχεδιαζόμενης φοροεπιδρομής». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι έχει επιδοθεί σε ένα «πρωτοφανές επικοινωνιακό κρεσέντο» για να υποστηρίξει ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί».
Αντεπίθεση Σακελλαρίδη στη ΝΔ για τα περί «φοροεπιδρομής»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του καθιέρωσαν τον ΕΝΦΙΑ, μονιμοποίησαν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, σάρωσαν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενώ την ίδια στιγμή έκαναν τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή και σφύριζαν αδιάφορα για τη λίστα Λαγκάρντ. Αντίθετα, προσθέτει η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε το νόμο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο οποίος έδωσε πραγματική ανάσα σε νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Ενδεικτικά παρατίθενται τα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών:
• Μέχρι τις 11 Μαΐου, μέσα σε 24 μέρες δηλαδή, έκαναν αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση προς τις εφορίες περίπου 380.000 οφειλέτες, ενώ το συνολικό ποσό των ρυθμιζόμενων οφειλών ανέρχεται στα 2,8 δισ.
• Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι τις 12 Μαΐου έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους περίπου 144.000 ασφαλισμένοι, με συνολικό ποσό ρυθμιζόμενων οφειλών περίπου 3,4 δισ.
Ο κ. Σακελλαρίδης τονίζει επίσης ότι αξίζει κανείς να συγκρίνει τα ποσά που έχουν μπει στη ρύθμιση και την συμμετοχή των φορολογούμενων και ασφαλισμένων με βάση το νόμο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με το νόμο που είχε φέρει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά . Υπό αυτό το πρίσμα, υπογραμμίζει «η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη ότι όχι μόνο έχει τη βούληση να απαλλάξει του πολίτες και τις επιχειρήσεις από τον βρόγχο του ιδιωτικού χρέους που τους πέρασαν στο λαιμό οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά το κάνει και πράξη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση «τα σενάρια φοροεπιδρομής, ας τα κρατήσει για να θυμάται τα έργα και τις ημέρες της» και διαβεβαιώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση «όχι μόνο δεν έχει σκοπό να επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια που πλήρωσαν το μάρμαρο των Μνημονίων, αλλά προτίθεται να μειώσει τη φορολογική τους επιβάρυνση»
ΕΘΝΟΣ