Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τσακαλώτος: Είμαστε κοντά στον έντιμο συμβιβασμό

 ...
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά σε συμφωνία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σήμερα σε συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα Ναυτεμπορική και για την επιχειρηματικότητα.
Είμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό από όσο θα μπορούσα να πω ότι ήμασταν πριν από 20 με 30 ημέρες, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός τονίζοντας όμως ότι η αξιοπιστία είναι κάτι που πρέπει να δουλεύει και από τις δύο πλευρές. Εμείς έχουμε τηρήσει το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας και είναι καιρός και εκείνοι να δείξουν σε εμάς ότι μπορούμε να τους εμπιστευθούμε, είπε ο κ. Τσακαλώτος που δήλωσε χαρούμενος για τη χθεσινή ανακοίνωση των τριών θεσμών που είπαν ότι εργάζονται για συμφωνία την 11 Μαΐου.
Η κυβέρνηση έχει δουλέψει σκληρά για το καλό σενάριο, να βρεθεί λύση ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε πως όσοι λένε ότι καθυστερήσαμε και ότι δεν είχαμε ολοκληρωμένες προτάσεις μπορεί να έχουν μία βάση αλήθειας. Είναι λογικό ένα κόμμα που γίνεται πρώτη φορά κυβέρνηση να έχει έλλειψη τεχνοκρατικής βοήθειας και τεχνογνωσίας, ανέφερε. Τόνισε όμως ότι τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά για τις καθυστερήσεις αυτές και σημείωσε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού μεταξύ του παλιού και του καινούργιου, γιατί μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή δικαιούται να βλέπει με διαφορετικό τρόπο την συνέχεια. "Εμείς έχουμε τηρήσει το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας, είμαστε σύμφωνοι για τους στόχους αλλά διαφωνούμε για τα μέσα, όμως μπορώ να σας πως ότι είμαστε πιο κοντά σήμερα σε έναν έντιμο συμβιβασμό από όσο θα μπορούσα να σας πω ότι ήμασταν πριν από 20 ή 30 ημέρες" είπε ακόμη ο υπουργός.
Ο υπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων τονίζοντας ότι αυτές θα βοηθήσουν την οικονομική αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα. Αναφερόμενος στο κλίμα των διαπραγματεύσεων είπε ότι υπάρχουν πράγματα στα οποία συμφωνούμε, ζητήματα δηλαδή όπως η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής αλλά θα υπάρχουν και πράγματα στα οποία διαφωνούμε διότι έχουμε διαφορετική λογική. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα έχουν συνοχή και θα λειτουργήσουν διαχρονικά. «Δουλεύουμε για μια συνολική άποψη μεταρρυθμίσεων που θα είναι διαχρονικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: