Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Bild: «Σενάρια δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα»


..

«Τα σενάρια δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου της Bild, στο οποίο η γερμανική εφημερίδα για μία ακόμα φορά καταπιάνεται με τη χώρα μας, παρουσιάζει δεσμενές το μέλλον και διερωτάται πόσο ακόμα η Αθήνα θα μπορεί να πληρώνει μισθούς, συντάξεις αλλά και τις δόσεις για το χρέος. Κι όλα αυτά την ώρα που στο επίμαχο άρθρο της, όπως υποστηρίζει στον υπότιτλό της, επίκειται χρεοκοπία...
Επικαλούμενη τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, η Bild αναφέρεται στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα της και δεν πρέπει να δοθεί την επόμενη εβδομάδα η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί μέλημα της κυβέρνησης είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων", δήλωσε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
"Για πόσο χρονικό διάστημα ακόμα θα μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς, συντάξεις αλλά και δόσεις για το χρέος; Στην Αθήνα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα ταμεία της χώρας θα αδειάσουν σύντομα. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας το ποσό των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ - μόνο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα καλείται να καταβάλει την ερχόμενη Τρίτη το ποσό των 756 εκατομμυρίων ευρώ", προσθέτει η γερμανική εφημερίδα και παραθέτει τα τρία πιθανά σενάρια για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρώτο σενάριο είναι άμεση χρεοκοπία, το δεύτερο νέα δάνεια έκτακτης ανάγκης της ΕΚΤ μέσω ELA και το τρίτο, η εκταμίευση της δόσης από το δεύτερο πακέτο διάσωσης.
Αν και δεν δίνει περισσότερες πιθανότητες σε κάποιο από τα σενάρια, σε όλο το άρθρο υπερτονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. "Ωστόσο, παρά την δραματική της κατάσταση", όπως καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα, "η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε χτες να καταβάλει τη δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: