Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Εκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου


Εκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου.O επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, όπως είχε διαρρεύσει από χθες, επιβεβαίωσε σήμερα και επίσημα ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με ανάρτησή του στο Τwitter.

Λίγες ώρες αργότερα, στην Σύνοδο Κορυφής οι αρχηγοί κρατών μελών θα συζητήσουν πάλι  για την Ελλάδα μεταξύ άλλων θεμάτων παρουσία του κ. Ντάισελμπλουμ και του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Οι λόγοι για το έκτακτο Eurogroup είναι βασικά δύο:

Πρώτον, προκειμένου να είναι καλά προετοιμασμένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής, στην ατζέντα της οποίας βρίσκεται μεν το θέμα της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης, αλλά η προσοχή θα πέσει στον νέο Ελληνα πρωθυπουργό και θα γίνει συζήτηση σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα.

Δεύτερον, καθώς το προγραμματισμένο Eurogroup είναι για τις 16 Φεβρουαρίου και το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κρίνουν αναγκαία άλλη μία συνάντηση σε επίπεδο Eurogroup, σε περίπτωση «ατυχήματος», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Αλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε απόφαση αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από μια σειρά Κοινοβουλίων (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία κ.λπ.), μια απόφαση που δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή καθώς τηρούνται διαδικασίες μερικών ημερών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: