Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Εκκένωση χωριών στον Έβρο

...

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο λόγω των πλημμυρών. Χθες το βράδυ εκκενώθηκε το χωριό Πόρος, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του χωριού Λαγυνά.
Μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μίλησε για "δύσκολη μέρα" και εξήγησε ότι το νερό αρχίζει πλέον και μπαίνει από τα νότια του χωριού Λαγυνά και σπάει τα αναχώματα.
Τις δύσκολες ώρες που περνούν οι κάτοικοι των Λαγυνών περιέγραψε στην ίδια εκπομπή η κ. Λίτσα Κακαλή, το σπίτι της οποίας, όπως είπε, έχει ήδη πλημμυρίσει. Με τις καμπάνες να χτυπούν οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το χωριό. "Πρέπει να γίνει κάτι. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να είμαστε με το άγχος, τώρα θα πλημμυρίσουμε, αύριο θα πλημμυρίσουμε", είπε.
Ο κ. Πέτροβιτς έκανε λόγο για τεράστιες ζημιές στην γεωργία, σημειώνοντας ότι έχουν πλημμυρίσει 180.000 στρέμματα στον Έβρο. Όπως είπε, μια συνήθης ροή στον ποταμό είναι κάτω από τα 700 κυβικά μέτρα, ενώ χθες έφθασε τα 2.600 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.
Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ότι "κάποια στιγμή πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των φραγμάτων της Βουλγαρίας", γιατί "δεν μπορεί να ασθενεί η Βουλγαρία και να ανεβάζει πυρετό ο Έβρος".
http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: